Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.


Το βράδυ 31-3-2007 πήγα στο κελί του ανωτέρω γέροντος για την αγρυπνία της Κυριακής των Βαΐων μόνος μου, διότι οι επίσημοι παρέμειναν στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος. Ό Γέροντας λοιπόν, πριν την ακολουθία μας είπε  το έξης πού πληροφορήθηκε, όταν ήταν στην Θεσσαλονίκη:

-           Προ ενός ίσως έτους, ένας άνδρας, όστις νοσηλευόταν σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας, έπεσε σε κώμα και μετά την απινίδωση (δηλαδή, την διά ηλεκτροσόκ επαναφορά του) διηγήθη τα εξής:

Βρέθηκε στα χέρια δύο Αγγέλων... και τελικά έφθασαν σ' ένα μέρος όπου ήταν αρκετοί θρόνοι. 'Ρώτησε αυτός τούς Αγγέλους και οι Άγγελοι του είπαν:

-           Αυτός εκεί, πού κάθεται στον θρόνο είναι ό Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος! Και πήρε τον θρόνο διότι υπερασπίσθηκε την Ορθοδοξία!

-           Ό άλλος θρόνος δίπλα, γιατί είναι κενός;

-           Αυτός ό θρόνος είναι για τον τάδε αρχιεπίσκοπο, άλλα ίσως τον χάσει, διότι δεν μιλά, δηλαδή, είναι μαλωμένος-τσακωμένος με δύο ιερείς του.
Ύπ' όψιν εκείνος ό άνθρωπος δεν γνώριζε τον εν λόγω αρχιεπίσκοπο, διότι ήτο ένα κοσμικό άτομο. Όταν λοιπόν επανήλθε ζήτησε επίμονα τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με τον εν λόγω αρχιεπίσκοπο. Τελικά του έδωσαν ένα τηλέφωνο και μίλησε εκείνος προσωπικά με τον αρχιεπίσκοπο, Όπου του διηγήθηκε το ανωτέρω προσωπικό του βίωμα.

Την επομένη ό αρχιεπίσκοπος κάλεσε εκείνους τούς δύο ιερείς, οίτινες πήγαν την μεθεπομένη, όπου και αληλοσυγχωρέθηκαν. Μετά παρέλευση δύο ήμερων ό αρχιεπίσκοπός λόγω γήρατος, άνεπαύθη.


Τα συμπεράσματα δικά σας, είπε ό γέροντας και άρχισε την αγρυπνία.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ. ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: