Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΤΗΡ ΘΑΔΔΑΙΟΣ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗ.

Ή θεραπεία του ναρκομανή


Μία μέρα ήρθε στο μοναστήρι μία οικογένεια από το Βελιγράδι. Είχαν έναν μοναχογιό πού έπαιρνε ναρκωτικά για πολλά χρόνια. Οι γιατροί του είχαν πει πώς ό χρόνος ζωής πού του απέμενε, αν δεν κόψει τα ναρκωτικά, ήταν έξι μήνες.
Ή επίσημη στατιστική τότε στην Σερβία έλεγε πώς ένας στους χίλιους ασθενείς μπορούσε να ξεφύγει από τα ναρκωτικά.

Όταν ξεκίνησαν να έρθουν από το Βελιγράδι, ό πατέρας, ή μάνα και ό γιός, για πολύ ώρα μάλωναν μέσα στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς πού ή μάνα του νεαρού διατήρησε την ψυχραιμία της.

Εκείνον τον καιρό, ό γιός τους είκοσι τέσσερις ώρες κοιμόταν και είκοσι τέσσερις δεν μπορούσε να κοιμηθεί, επειδή το νευρικό του σύστημα είχε διαλυθεί εντελώς.
Με τη βοήθεια του Θεού έφτασαν στο μοναστήρι και ό γέροντας αμέσως μίλησε μαζί τους.

Στην αρχή, πατέρας και γιός, εξέφρασαν τα παράπονα πού είχε ό ένας από τον άλλο αλλά στη συνέχεια ηρέμησαν. Μετά ό γιός έμεινε μόνος με τον γέροντα. Ό πάτερ Θαδδαίος μίλησε μαζί του με υπομονή και μεγάλη αγάπη και του διάβασε προσευχές για την υγεία. Χαρακτηριστικό ήταν πώς σ' όλη την διάρκεια της προσευχής ό πάτερ Θαδδαίος χάιδευε το κεφάλι του νεαρού με τον ίδιο τρόπο πού ή μάνα χαϊδεύει το παιδί της.

Μετά από αυτό μπήκαν στο αυτοκίνητο. Ό νεαρός αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους στο Βελιγράδι. Ή μητέρα του αμέσως διαισθάνθηκε πώς κάτι καλό συνέβαινε με τον γιό της επειδή ό γιός της πριν δεν μπορούσε να κοιμηθεί καθόλου.

Από τότε πέρασαν είκοσι πέντε χρόνια. Ό πρώην ναρκομανής παντρεύτηκε και έχει δύο παιδιά. Ποτέ δεν ξαναγύρισε στην κακή συνήθεια των ναρκωτικών.


ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΘΑΔΔΑΙΟΥ ΒΙΤΟΒΝΙΤΣΑΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣΚΥΨΕΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: