Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΤΗΡ ΘΑΔΔΑΙΟΣ "Πρέπει να έχουμε σεβασμό για τούς γονείς μας"
Πρέπει να έχουμε σεβασμό για τούς γονείς μας


Ό σεβαστός πάτερ Θαδδαίος αναφερόταν συχνά στους Αγίους Πατέρες.


Πολύ συχνά όμως έλεγε στον κόσμο και αληθινές Ιστορίες. Για παράδειγμα την παρακάτω ιστορία την ανέφερε, όταν συμβούλευε τούς νέους πώς πρέπει να υπακούσουν τούς γονείς τους πριν από το γάμο:


Υπήρχαν δύο φοιτήτριες από επαρχία πού ή μία έμεινε έγκυος και ή άλλη της είπε να μην κάνει έκτρωση γιατί ήθελε εκείνη να αναλάβει να αναθρέψει το παιδί πού θα γεννούσε. Έτσι και έγινε. Ή φίλη της κοπέλας, πού περίμενε το παιδί, υιοθέτησε το παιδί. Ενώ ή γυναίκα πού το γέννησε έφυγε στην Αγγλία και εκεί παντρεύτηκε έναν πολύ πλούσιο άνθρωπο.


Πριν πεθάνει ή φυσική μάνα ήθελε να πει την αλήθεια στην κόρη της λόγω ότι ήθελε να της αφήσει μία μεγάλη κληρονομιά. Συνάντησε λοιπόν την κόρη της και της τα είπε όλα.


Ή κόρη από τότε πού γνώρισε την φυσική της μητέρα και έμαθε την αλήθεια, άρχισε να έχει προβλήματα. Σταμάτησε τις σπουδές της, λίγο πριν από το πτυχίο, παρόλο πού της είχαν απομείνει λίγα μαθήματα. Γνώρισε μάλιστα και κάποιους ανθρώπους πού άρχισαν να της «τρώνε» την κληρονομιά της.


Ή κοπέλα αυτή ήρθε κάποια στιγμή σέ μένα και μου είπε για τη ζωή της. Αναρωτιόμουνα για ποιό λόγο από τότε πού μίλησε με τη φυσική μάνα της, πηγαίνανε όλα στραβά. Στην συνέχεια κατάλαβα πώς ή μικρή χτυπούσε με τις σκέψεις της τη φυσική μητέρα της, γι' αυτό και όλα άλλαξαν στη ζωή της. Δεν συγχωρούσε τη φυσική μητέρα της πού την άφησε.
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΘΑΔΔΑΙΟΥ ΒΙΤΟΒΝΙΤΣΑΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: