Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΑΣΤΕΓΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΛΟΤΤΟ ΚΑΙ ΔΩΡΙΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ.Πριν από μερικούς μήνες, ο Λάζλο Άντρασεκ, ήταν βυθισμένος στα χρέη,  αλκοολικός και κοιμόταν στο δρόμο. Η τύχη, όμως, του χαμογέλασε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο...

Η ιστορία του είναι σαν βγαλμένη από κινηματογραφικό σενάριο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, o άστεγος άντρας πριν δυο μήνες βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Gyor, με σκοπό να πάρει το τρένο για τη Βουδαπέστη, όπου θα παρακολουθούσε ένα workshop για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλκοολισμού.

Με τα λιγοστά κέρματα που του είχαν απομείνει, μετά την αγορά του εισιτηρίου, αποφάσισε να αγοράσει ένα δελτίο Λόττο, το οποίο συμπλήρωσε χωρίς να το πολυσκεφτεί.

Εντέλει, ο χτυπημένος από τη μοίρα Άντρασεκ κέρδισε 630 Forint Ουγγαρίας, τα οποία αντιστοιχούν σε 1.7 εκατομμύρια ευρώ!

Η ιστορία του παρέμενε άγνωστη όλους αυτούς τους μήνες, έως ότου μία μεγαλειώδης χειρονομία του τον έφερε στο προσκήνιο της δημοσιότητας:

Αφού πρώτα ξεπλήρωσε τα χρέη του, διασφαλίζοντας το παρόν της γυναίκας του και των δύο παιδιών του, ο 55χρονος Άντρασεκ πέρασε στα πρωτοσέλιδα των ουγγρικών εφημερίδων, έπειτα από την απόφασή του να δωρίσει ένα μεγάλο μέρος των κερδών του για τη δημιουργία ενός κέντρου φροντίδας για τους άστεγους, τους αλκοολικούς και τις γυναίκες που έχουν υποστεί συζυγική κακοποίηση.

Και αυτό τη στιγμή που η ουγγρική κυβέρνηση πέρασε νόμο στο κοινοβούλιό της, που απαγορεύει τη διαβίωση στο δημόσιο αστικό χώρο, προκαλώντας κατ' αυτό το τρόπο έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

http://www.zougla.gr/kosmos/article/astegos-kerdise-to-loto

Δεν υπάρχουν σχόλια: