Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΤΗΡ ΘΑΔΔΑΙΟΣ "Οι μουσουλμάνοι είναι το μαστίγιο του Κυρίου στους Χριστιανούς"
Οι μουσουλμάνοι είναι το μαστίγιο του Κυρίου στους Χριστιανούς


Ερώτηση: Για ποιό λόγο γεννιόμαστε; Πατήρ Θαδδαίος: "Αν ό Κύριος μετά από την πτώση μας δεν επέτρεπε να γεννιόμαστε, το ανθρώπινο γένος θα έσβηνε. Πρέπει να ολοκληρωθεί το ανθρώπινο γένος και να συμπληρώσει τον αριθμό εκείνων των αγγέλων, πού έπεσαν κάτω από τη γη. Και αυτός ό αριθμός είναι τεράστιος.


Ό Κύριος ήδη από τον έκτο κιόλας αιώνα ήθελε να περιορίσει την διάρκεια ζωής σ' αυτόν τον κόσμο αλλά λόγω της προσευχής της Παναγίας και τριών άλλων ψυχών, παρέτεινε την διάρκεια της ζωής των ανθρώπων σέ αυτόν τον κόσμο. Δεν μας άφησε όμως χωρίς τιμωρία.

Επέτρεψε να εμφανιστεί ό Μωχάμετ. Οι μουσουλμάνοι είναι το μαστίγιο των Χριστιανών. Ό Κύριος επέτρεψε ό παράνομος γιός, οι Άραβες, να κυνηγούν τον νόμιμο γιό, το νέο Ισραήλ. Ό Κύριος θα μπορούσε αμέσως να το σταματήσει αυτό. Ό Κύριος γεννήθηκε στην Παλαιστίνη όπως και ή Παναγία Μητέρα και οι Απόστολοι.


Ή Μικρά Ασία είναι γεμάτη από Αγίους. Εκεί βρίσκεται ό Άγιος Γρηγόριος, ό Θεολόγος. Άραγε δεν έχουν παρακαλέσει όλοι οι Άγιοι τον Κύριο να ξαναγίνει ή Μικρά Ασία Χριστιανική; 

Ή πρόνοια όμως του Θεού επιτρέπει να επικρατεί αυτή ή κατάσταση εκεί.
Σήμερα είμαστε περισσότερο Χριστιανοί στα χαρτιά. Έχουμε το χαρτί ότι βαπτιστήκαμε, στην πραγματικότητα όμως δεν είμαστε Χριστιανοί. Δεν είμαστε Χριστιανοί με τα έργα μας.

 Πολύ συχνά είμαστε χειρότεροι και από τούς άθεους και από τούς πολυθεϊστές. Γι' αυτό τον λόγο ακόμη τρώμε ξύλο.

ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΘΑΔΔΑΙΟΥ ΒΙΤΟΒΝΙΤΣΑΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: