Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΚΑΙ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ!"Απόσπασμα από επιστολή του άγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς στον συνταξιούχο Π.Ν. για ένα περίεργο δράμα πού είδε μέσα στην εκκλησία..."




Απόσπασμα από επιστολή του άγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς στον συνταξιούχο Π.Ν. για ένα περίεργο δράμα πού είδε μέσα στην εκκλησία...



Όλα τα ψευδή θρησκεύματα της γης, και ή Ορθοδοξία ανάμεσα τους! Τί δουλειά έχει;
Που γράφετε ότι είχατε ένα ασυνήθιστο δράμα στην Εκκλησία κατά τη διάρκεια της προσευχής. Είδατε πώς ό Χριστός βγήκε απ' το ιερό και στάθηκε Ύστερα βγήκε κάποιος σαν Εβραίος ραβίνος, και στάθηκε εξ αριστερών του Χριστού. Τελικά βγήκε κάποιος με τη μαντήλα στο κεφάλι, και στάθηκε εκ δεξιών το» Χριστού.


Τότε και οι δύο τους, από τις δύο πλευρές, έδωσαν τα χέρια στον Χριστό και  έκαναν χειραψία μαζί Του. Τέτοιο όραμα είχατε.
Ενώ σαν ερμηνεία του δήθεν ερμηνευτή ανακοινώσατε το εξής, ότι: Ό θεός θέλει -να συμφιλιωθούν όλες οι θρησκείες και να δημιουργηθεί μία πίστη στον κόσμο


Ό καθένας πού είναι μυημένος στα μυστήρια της Βασιλείας του Θεού μπορεί να σας πει ότι και το όραμα είναι ψευδές και ή ερμηνεία είναι ψευδής. Το φάντασμα πού είδατε μπροστά σας δεν είναι από τον Θεό αλλά από εκείνον πού πάντα σηκώνει τα κέρατα του εναντίον της πίστης του Χριστού.
Το Πάτερ ημών τελειώνει με την προσευχή στον Θεό να μας απαλλάξει απ« αυτόν, «άλλα ρύσαι ημάς από του πονηρού».
Άνθρωπε του Θεού, ποιος μπορεί να κάνει χειραψία με τον Χριστό; Ποιος μπορεί  να σταθεί δίπλα στον Θεό; Μα δεν έχει πει ό Χριστός στους Εβραίους: «Ιδού άφίεται υμίν ό οίκος υμών έρημος» (Μάτθ. 23,38); Ή προφητεία εκπληρώθηκε.

Οι Εβραίοι δεν έχουν ούτε θυσίες ούτε ιεροσύνη. Και τα δύο πέρασαν στους βαπτισμένους εκείνη τη στιγμή, όταν το καταπέτασμα του ναού σκίστηκε «από άνωθεν έως κάτω».

Ούτε οι μουσουλμάνοι έχουν θυσίες ή ιεροσύνη. Μήπως δεν έχει πει στους Εβραίους ό Εβραίος Παύλος, απόστολος του Θεού: «Τέλος γαρ νόμου Χριστός» (Ρωμ. 10,4); Και ακόμα: «Αναιρεί (ό Χριστός) το πρώτον ίνα το δεύτερον στήση» (Έβρ. 10,9);

Πώς, λοιπόν, εκείνο πού έχει ερημώσει, πού είναι τετελεσμένο, πού είναι πεταμένο και έχει αντικατασταθεί με άλλο καινούργιο, μπορεί να εξισώνεται, και να κάνει χειραψία με τη ζωντανή πίστη του Χριστού;

Αλλά και ό ίδιος ό Μωάμεθ, παρόλο που δεν υποφέρει τούς χριστιανούς, αναγνωρίζει και βάζει στο Κοράνι, ότι ό Ιησούς, υιός της Μαρίας, θα κρίνει τον κόσμο αναλόγως του ίδιου του Μωάμεθ. Τί εξίσωση και Ισοπέδωση τότε!

Από που τέτοιο δράμα; με ρωτάτε. Από εκείνον πού βάζει σέ πειρασμούς. Επιθεωρήστε τη ζωή σας και θα καταλάβετε...

Στις μέρες μας πολύ ακούγεται -από τούς ολιγόπιστους, βέβαια- περί της συμφιλίωσης και εξίσωσης όλων των θρησκειών. Και εσείς παραδοθήκατε σέ τούτες τις σκέψεις και τις επιθυμίες. Σας δόθηκε, το δικό σας υποκειμενικό δράμα να το δείτε σαν να είναι αντικειμενικό. Κι εσείς το χαίρεστε, σαν έλεος του Θεού. Εγώ δεν θα έλεγα ότι τούτο είναι έλεος, πιθανότερα είναι ή προειδοποίηση.
Μπερδέψατε τις έννοιες.

Άλλο πράγμα είναι ή κοινωνική και πολιτική ειρήνη και άλλο ή συμφιλίωση των θρησκειών. Και άλλο πράγμα είναι ή εξίσωση στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών και άλλο ή ισοπέδωση των θρησκειών.

Στους χριστιανούς έχει αυστηρά διαταχθεί ή ελεημοσύνη προς όλους τους ανθρώπους, χωρίς διαφορά στην πίστη, άλλα ταυτόχρονα και ή αυστηρή τήρηση της αλήθειας του Χριστού.
Ώς χριστιανός εσείς μπορείτε να θυσιάσετε για τούς αλλόθρησκους και την περιουσία και τη ζωή σας, αλλά με τίποτα (δεν μπορείτε να θυσιάσετε και) την αλήθεια του Χριστού, αφού εκείνα λα είναι δική σας ιδιοκτησία, ενώ αύτη ή Αλήθεια όχι...


Έδώ βρίσκεται ό λίθος προσκόμματος σας, σέ τούτη τη μη διαφοροποίηση. Από τούτη την μη διαφοροποίηση ήρθε και ή σύγχυση στην ψυχή.

Στην πραγματικότητα εσείς δεν είδατε ούτε τον Χριστό ούτε τον Μωάμεθ, είδατε μόνο την δική σας ψυχή.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΧΩΣ ΘΕΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ.... ΕΝ ΠΛΩ 2008

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΠΙΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: