Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΠΑΤΗΡ ΙΓΝΑΤΙΟΣ. "κοίταξε π.Ιγνάτιε επάνω στην αγία κάρα του οσίου μοναχού ,τον σταυρό που έχει δημιουργηθεί ,και δηλώνει την αγιότητα του μάρτυρος."!!!


Στην Εξαρχία μας στην Κύπρο αφήσαμε την αγία κάρα ενός ανωνύμου αγίου, εκ των αναιρεθέντων οσίων αββάδων,που μαρτύρησαν στην Παλαιστίνη ,στην Λαύρα του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου.Μαρτύρησαν πλήθος μοναχών,εκ της βαρβαρικής επιδρομής των λεγομένων Βλεμμύων κατακτητών τον 7ο αιώνα.Ηταν εντολή του Μακ.Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου να μείνει για πάντα εκεί η αγία κάρα.Την έδωσε ο π.Ευδόκιμος ο πνευματικός της Ιεράς Μονής .Ηδη ενώ ήμασταν στην Κύπρο στην Εξαρχία, τελέσαμε και ιερά αγρυπνία στην μνήμη των αγίων Αββάδων στις 16 Μαίου,που μας πέρασε.

Ηταν τόσο ήσυχα και κατανυκτικά.

Ο πατέρας Ευδόκιμος είχε φύγει με τον Μακαριώτατο για την Αγία Γη, και προτού φύγει μου είπε,....."κοίταξε π.Ιγνάτιε επάνω στην αγία κάρα του οσίου μοναχού ,τον σταυρό που έχει δημιουργηθεί ,και δηλώνει την αγιότητα του μάρτυρος."!!! Δεν θα λείψουν ποτέ οι άγιοι μάρτυρες και ομολογητές της αμωμήτου Ορθοδόξου πίστεώς μας. ΑΜΗΝ.

- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: