Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Πρωτοπρεσβύτερος Valentin Biryukov .Μόλις μαθαίνουμε να ζούμε στη γη.ΜΕΡΟΣ ΔΈΚΑΤΌ ΤΡΊΤΟ"Ρωσική Μαντόνα"


Όλοι στο Ζιροβίτσι θυμούνται αυτό το εκπληκτικό περιστατικό, όπου ο γιος μου ο Πέτρος υπηρετεί στο μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Λευκορωσία. Όταν οι Γερμανοί στάθηκαν στο μοναστήρι κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, κρατούσαν όπλα, εκρηκτικά, πολυβόλα και πολυβόλα σε μια από τις εκκλησίες. 


Ο διευθυντής αυτής της αποθήκης έμεινε έκπληκτος όταν είδε μια γυναίκα ντυμένη μοναχή να εμφανίζεται και να λέει στα γερμανικά: «Φύγε από εδώ, αλλιώς θα νιώσεις άσχημα... Ήθελε να την αρπάξει, αλλά δεν έγινε τίποτα». Μπήκε στην εκκλησία - κι εκείνος την ακολούθησε. Έμεινα έκπληκτος που δεν υπήρχε πουθενά. Είδα και άκουσα ότι μπήκε στο ναό, αλλά δεν ήταν εκεί. Ένιωθε άβολα, ακόμα και φοβισμένο. Έκανα αναφορά στον διοικητή μου και είπε: «Αυτοί είναι παρτιζάνοι, είναι τόσο έξυπνοι!» Αν εμφανιστεί ξανά, πυροβοληστε! Του έδωσε δύο στρατιώτες. Περίμεναν και περίμεναν και είδαν πώς βγήκε πάλι, λέγοντας πάλι τα ίδια λόγια στον αρχηγό της στρατιωτικής αποθήκης: «Φύγε από εδώ, αλλιώς θα νιώσεις άσχημα... Και γυρίζει στην εκκλησία». 

Οι Γερμανοί ήθελαν να την πάρουν, αλλά δεν μπορούσαν καν να κουνηθούν, σαν μαγνητισμένοι. Όταν χάθηκε πίσω από τις πόρτες του ναού, όρμησαν πίσω της, αλλά και πάλι δεν την βρήκαν. Ο διευθυντής της αποθήκης ανέφερε ξανά στον διοικητή του, ο οποίος του έδωσε δύο ακόμη στρατιώτες και είπε: «Αν εμφανιστεί, τότε πυροβόλησε στα πόδια, απλώς μην τη σκοτώσεις – θα την ανακρίνουμε». Τέτοιοι απατεώνες! Και όταν την συνάντησαν για τρίτη φορά, άρχισαν να πυροβολούν στα πόδια Της. Οι σφαίρες χτύπησαν τα πόδια της, τη ρόμπα της, αλλά συνέχιζε να περπατάει και ούτε μια σταγόνα αίμα δεν φαινόταν πουθενά. Ένα άτομο δεν θα μπορούσε να αντέξει τέτοια πυρά πολυβόλου - θα έπεφτε αμέσως κάτω.


 Μετά είπαν δειλά. Ανέφεραν στον διοικητή και είπε: «Ρωσίδα Μαντόνα... Έτσι αποκαλούσαν τη Βασίλισσα του Ουρανού». Κατάλαβαν ποιος τους διέταξε να φύγουν από τον βεβηλωμένο ναό στο μοναστήρι Της. Οι Γερμανοί έπρεπε να απομακρύνουν την αποθήκη όπλων από το ναό. Η Μητέρα του Θεού με τη μεσολάβησή της προστάτεψε τη Μονή Κοιμήσεως από βομβαρδισμούς. Όταν τα αεροπλάνα μας έριξαν βόμβες στις γερμανικές μονάδες που βρίσκονταν στο μοναστήρι, οι βόμβες έπεσαν, αλλά δεν εξερράγη ούτε μία στο έδαφος. Και μετά, όταν οι Ναζί εκδιώχθηκαν και Ρώσοι στρατιώτες εγκαταστάθηκαν στο μοναστήρι, ο Γερμανός πιλότος, που βομβάρδισε δύο φορές αυτήν την περιοχή, είδε ότι οι βόμβες έπεσαν ακριβώς και εξερράγησαν παντού - εκτός από την περιοχή του μοναστηριού. Όταν τελείωσε ο πόλεμος, αυτός ο πιλότος ήρθε στο μοναστήρι για να καταλάβει τι είδους περιοχή ήταν, τι είδους μέρος ήταν, το οποίο βομβάρδισε δύο φορές - και η βόμβα δεν εξερράγη ποτέ. Και αυτό το μέρος είναι εύφορο. Προσευχήθηκε γι' αυτό, οπότε ο Κύριος δεν επέτρεψε να καταστραφεί το νησί της πίστης. Και αν ήμασταν όλοι πιστοί -όλοι της μητέρας μας Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας- τότε καμία βόμβα δεν θα μας έπαιρνε, όχι! Και οι «βόμβες» με πνευματική μόλυνση επίσης δεν θα προκαλούσαν κακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: