Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009


Το Βιβλίο αυτό περιέχει την μαρτυρία δύο ορθοδόξων μοναχών από τη Δύση, αδελφών της Μονής του Τιμίου Προδρόμου του Έσσεξ της Αγγλίας.

Ο πατήρ Ραφαήλ, γιος του Ρουμάνου φιλοσόφου Κωνσταντίνου Νόικα, Γεννημένος ορθόδοξος και ο πατήρ Συμεών, Ελβετός, ο Οποίος έγινε Ορθόδοξος, μαρτυρούν για τη ζωή τους και την πίστη τους.

Προσκλήθηκαν στη Ρουμανία με τη σκέψη πως η μαρτυρία τους θα ωφελούσε ιδιαιτέρως τους νέους, που επιθυμούν όχι θεολογικές θεωρίες, αλλά Ορθόδοξα Βιώματα από τα οποία πηγάζουν λόγια πλήρους πνεύματος Αγίου, αυτά μόνο έχουν δύναμη να διεισδύσουν στην καρδιά για να οικοδομήσουν τον αληθινό χριστιανό.

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει ομιλίες των δύο μοναχών σε Πανεπιστήμια, Λύκεια και Θεολογικά Σεμινάρια που έδωσαν στη Ρουμανία. Μεταξύ των άλλων θίγονται θέματα που ενδιαφέρουν κάθε χριστιανό όπως:

Καρδιακή προσευχή.

Ορθοδοξία και άλλα δόγματα Νέα Εποχή

• Γιόγκα και ανατολικές θρησκείες

Παντού συναντήσανε ένα πολύ θερμό ακροατήριο με μεγάλη δίψα για τη πίστη στο οποίο και οι δύο μοναχοί απάντησαν με Θεία Χάρη και πείρα που την απέκτησαν στον Ορθόδοξο μοναχικό βίο τους στη Δύση.

Τη Δύση, που μαγεύει πολλούς με τον πλούτο και τον πολιτισμό της, αλλά συγχρόνως απογοητεύει αυτόν που τη ξέρει, και ζει από κοντά τη πνευματική της φτώχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: