Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009


Κριτική παρουσίαση έρευνας του ρωμαιοκαθολικού θεολόγου Α. Μπ. Χάσλερ που έγραψε ένα βιβλίο-βόμβα στα σπλάχνα του παπισμού
Συγγραφέας: Μεταλληνός Γεώργιος Δ.
Εκδότης: Πρότυπες Θεσσαλικές Εκδόσεις,
Β' Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2002
Σελίδες: 57
…εργασία του πρωτ. Π. Γεωργίου Μεταλληνού, ο οποίος παρουσιάζει μελέτη ενός Γερμανού, παπικού θεολόγου – ιστορικού, ο οποίος σε μια σπουδαία έρευνά του απορρίπτει το παπικό αλάθητο και δίδει την σημερινή εικόνα του Βατικανού, η οποία αποδεικνύει την τρομερή αλλοίωση, που υπέστη ο Χριστιανισμός εις τον χώρο του Παπισμού.
Είναι και τούτο μία επιβεβαίωση του γεγονότος, ότι ενώ ο σύγχρονος ρωμαιοκαθολικός κόσμος επιδιώκει την επιστροφή του Παπισμού στην αλήθεια της Εκκλησίας, ερχόμαστε εμείς να στηρίξουμε το κλονιζόμενο παπικό οικοδόμημα.
Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1940, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο (195. Σπούδασε Θεολογία και κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την απόλυση του από τον Στρατό (1965), διορίστηκε επιστημονικός βοηθός στην έδρα Πατρολογίας (Αθήνα). Κατά τα έτη 1969-1975 σπούδασε Θεολογία, Φιλολογία, Φιλοσοφία, Ιστορία και Κοινωνιολογία στην Δυτική Γερμανία (Bόννη και Κολωνία). Το 1971 εισήλθε στις τάξεις του Κλήρου στην Γερμανία. Είναι διδάκτορας Θεολογίας στην Αθήνα και Φιλοσοφίας (Ιστορίας) στην Κολωνία. Σήμερα είναι καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει "Ιστορία και Πνευματικό Βίο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη Μεταβυζαντινή περίοδο". Υπηρετεί ως κληρικός στον πανεπιστημιακό Ναό "Άγιος Αντύπας" της Οδοντιατρικής Σχολής και αναπτύσσει δραστηριότητα μέσα στην νεολαία. Είναι μέλος πολλών Επιστημονικών Συλλόγων και εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου σε συνέδρια.
Είναι γνωστός ομιλητής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
ME TORRENT ΕΔΩ
ΜΕ RAPID

Size:
2170 KB

Δεν υπάρχουν σχόλια: