Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

THE ROYAL MARTYRS OF RUSSIA CHURCH IN HESBJERG- DENMARK - ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ MR. VIG ΣΤΗΝ ΔΑΝΙΑ

Δώδεκα χιλιόμετρα από την πόλη της ODENSE όπου ο γεννήθηκε ο διάσημος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, υπάρχει ένα γραφικό μέρος που ονομάζεται HESBJERG βρίσκεται. ένα κτήμα, που περιλαμβάνει ένα κάστρο, μια σειρά σπίτια με εγκαταστάσεις, κήπους, λίμνες, και δασικές και γεωργικές εκτάσεις, και ανήκε στην MR. JORGEN LAURSEN VIG.

Ήταν ένα μορφωμένο άτομο, γλωσσολόγος, θεολόγος, που εργάζονται πολλά για την ειρήνη, την έρευνα, αλλά κατάλαβε, ότι οι προσευχές είναι το σπουδαιότερο πράγμα για την παροχή της ειρήνης. Έτσι, στην ηλικία των 83 δέχθηκε την Ορθοδοξία και αποφάσισε να οργανώσει μια Ορθόδοξη Εκκλησία και μοναστήρι στο έδαφος της περιουσίας του

. Στην πράξη αυτό που υποστηρίχθηκε από τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας και από την πριγκίπισσα Δανίας TATIJANA SERGEEVNA LADIZENSKAJAMEINERS οι γονείς των οποίων το 1918 μετανάστευσε από τη Ρωσία κατά την ακολουθώντας την μητέρας της τελευταίας ρωσικής ΤΣΑΡΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ του Νικόλαου Β '- Μαρία Φεοντόροβνας, γένος Δανίας πριγκίπισσα dagmar.

Από τότε, με τις προσπάθειες μικρής ομάδας των ορθοδόξων πιστών και με κάποιες μετατροπές που πραγματοποιήθηκαν στο κτήμα υπάρχει οργανωμένη εκκλησία σ προς τιμήν του αγίου Τσάρου Νικόλαο και την οικογένεια του - και με πλήρης εύρος των εκκλησιαστικών ακολουθιών κάθε μέρα. Οι κάτοικοι του κάστρου και οι προσκυνητές προσεύχονται στον Κύριο μας για την ειρηνική και καθαρή ζωή για τους ίδιους και για όλους τους λαούς του κόσμου. Ο χώρος με ένα σταυρό, να εγκαθίστανται στην εκκλησία, ευλογεί όλους γύρω, προσελκύοντας αυτούς που ψάχνουν για τον Κύριο.

Η Αυτού Αγιότητα ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας ΑΛΕΞΙΟΣ ευλόγησε επίσημα τα θεμέλια της εκκλησίας και η μοναστική κοινότητα εκεί. Τώρα η πλήρης λειτουργική ζωή έχει αρχίσει εδώ.

Ο αριθμός των ενορίτες αυξάνεται - όπως λένε, ένα μικρό ποσό μαγιάς ζυμώνει ολόκληρη ζύμη. Ο MR. VIG ήταν απόλυτα πεπεισμένος, ότι αυτό το ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ στη Δανία θα προωθήσει την αναβίωση της χριστιανικής αυτοσυνειδησία, η οποία είναι τόσο σημαντική για την παροχή ειρήνη στη Γη, και ανοίγει την πόρτα, η οποία οδηγεί στην αιώνια ζωή, για εκείνους που επιδιώκουν να πετύχουν για αυτό. Επίσης, πίστευε, ότι οι προσευχές του Αγίου Πρίγκιπα και των Μαρτύρων, προς τιμήν του οποίου χτίστηκε η εκκλησία, το έθνος, με την οποία η αγία ρωσική βασιλική οικογένεια που έδωσε το μαρτυρικό αίμα, θα βοηθήσουν για την αιώνια ζωή.

Σας ζητούμε να προσεύχονται για GEORGIJ (μικρό όνομα του MR. VIG) και Της Τατιάνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: