Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Η Καισάρεια της Καππαδοκίας, το σύγχρονο Καϊσερί (ΤΟΥΡΚ. Kayseri), είναι μια σύγχρονη, εκβιομηχανισμένη πόλη της κεντρικής ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ στην ΤΟΥΡΚΙΑ.

Τα πρώτα ονόματά της ήταν ΜΑΖΑΚΑ και ΕΥΣΕΒΙΑ και πήρε το τελευταίο της όνομα το 17 μ.Χ. όταν οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την Καππαδοκία. Την εποχή της ρωμαϊκής διοίκησης, η Καισάρεια απέκτησε δόξα και ακμή και έφτασε να απαριθμεί 400.000 κατοίκους. Υπήρξε εμπορικό κέντρο και η θέση όπου βρισκόταν (στη διασταύρωση των μεγάλων δρόμων που οδηγούσαν στη ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ, την ΑΡΜΕΝΙΑ, τον ΒΟΣΠΟΡΟ και το ΑΙΓΑΙΟ ) ευνοούσε την εξαιρετική ανάπτυξή της. Γι' αυτό το λόγο και η Καισάρεια κίνησε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο των Ρωμαίων, αλλά και των Βυζαντινών.

Στη βυζαντινή εποχή ήταν και θρησκευτικό κέντρο με φημισμένη μητρόπολη. Ανάμεσα στους διάσημουςΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ της Καισαρείας είναι και ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ.

Η σημερινή Καισάρεια (ΤΟΥΡΚΙΚΑ: Kayseri), όπου μέχρι το 1922 ζούσαν πολλοί Έλληνες, είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους ΑΡΓΑΙΟΥ και έχει πληθυσμό περίπου 500.000 κατοίκους.Δεν υπάρχουν σχόλια: