Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Μια μέρα με τον Μητροπολίτη Κάλλιστο Γουέαρ.


Εκδόθηκε σε βιβλίο η συνέντευξη, που είχε παραχωρήσει στον καθηγητή κ. Γιώργο Μπήτρο ο Σεβασμιώτατος Κάλλιστος Γουέαρ, ένας από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους θεολόγους και μεγάλο μέρος της οποίας είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Ο Μητροπολίτης Διοκλείας (Οξφόρδης) βρέθηκε στην Αίγινα για να τελέσει τη βάπτιση του υιού της οικογένειας του Μπάμπη Λέγκα και της Νίκης Τσιρώνη.

Ο Κάλλιστος Γουέαρ έχει γεννηθεί στην Αγγλία το 1934. Έχει σπουδάσει αρχαία Ελληνικά, λατινικά, φιλοσοφία και θεολογία στην Οξφόρδη. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένος σαν ένας από τους σημαντικότερους ορθόδοξους θεολόγους. Τα έργα του «Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών» και «Ο Ορθόδοξος δρόμος», καθώς και μια σειρά από βιβλία του, που έχουν μεταφραστεί και στα Ελληνικά, θεωρούνται από τα κορυφαία σύγχρονα κείμενα της Ορθοδοξίας.

Ο Σεβασμιώτατος Κάλλιστος Γουέαρ στη συνέντευξή του αυτή, η οποία έγινε στα Ελληνικά (γλώσσα που μιλάει άπταιστα λόγω των σπουδών του), μιλάει για την πρώτη επαφή του με την Ορθοδοξία, τη σχέση του με την Ελλάδα και ειδικότερα την Αίγινα, την Πάτμο και το Άγιο Όρος, αναφέρεται σε σεβάσμιους πατέρες της Εκκλησίας μας και ενημερώνει για τις προσπάθειες διαλόγου μεταξύ των εκκλησιών.

Στην επιμέλεια των κειμένων έχει συμβάλλει η ιστορικός κα Νίκη Τσιρώνη.

Το βιβλίο του Γιώργου Μπήτρου, που τιτλοφορείται «Μια μέρα με τον Μητροπολίτη Κάλλιστο Γουέαρ», θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία «Λυχνάρι» και «Φλώρα», καθώς και στο Κέντρο Τύπου, όπου πωλείται αντί 2€.


ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΛΥΧΝΑΡΙ ΣΠ. ΡΟΔΗ 18, ΑΙΓΙΝΑ ΤΗΛ.: 22970 26424 ...

Φλώρου Βάσω, Αίγινα, 229-705-2938, 694-472-0369.

Δεν υπάρχουν σχόλια: