Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ


ΣΤΙΣ 15-6-2010 είναι η εορτή του Αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος.
Εορτάζει στη Φλώρινα η Ιερα Μονή του Αγίου Αυγουστίνου και ο Γέροντας αγωνιστής Ιεράρχης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης, που βρίσκεται στην ηλικία των 104 ετών.
Την παραμονή της εορτής την Δευτέρα το απόγευμα, στις 14-6-2010 και ώρα 7 μ.μ., ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ.Θα είναι παρών και ο γέροντας επίσκοπος π. Αυγουστίνος, εάν βέβαια οι σωματικές του δυνάμεις το επιτρέπουν. Θα μοιράσει όπως πάντα εκείνος τον άρτον τον ηγιασμένο και θα δώσει την ευλογία του στους πιστούς.

Στις 9 το βράδυ την Δευτέρα στις 14-6-2010, θα γίνει νυκτερινή Θεία λειτουργία.

Μετά από το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας θα παρατεθεί και υλική τράπεζα στο υπόγειο του ναού. Στην τράπεζα μπορεί ο κάθε πιστός να διηγηθεί κάτι, από την εμπειρία του, που να έχει σχέση με την ζωή και τους αγώνες του γέροντος.

Τον συντονισμό των ομιλιών έχει, όπως πάντα ο πνευματικός πατέρας της Μονής, ο αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Κοκονός. Ο π. Ιερόθεος βρίσκεται δίπλα στον Γέροντα από το 1951. Είναι επί 40 έτη πνευματικός πατέρας στην Φλώρινα και μένει πιστός κοντά του μέχρι σήμερα.

  • Η φωτογραφία είναι λίγων ημερών. Ο π. Αυγουστίνος κρατά ένα βιβλίο, με απομαγνητοφωνημένα κηρύγματά του. Είναι στην Ρουμανική γλώσσα και φέρει τον τίτλο· “ΣΑΣ ΟΜΙΛΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΩΝ 103 ΕΤΩΝ”. Το εξέδωσε ο Ρουμάνος μοναχός π. Λεόντιος.

    Ο Γέροντας στην ηλικία των 104 ετών, είναι όπως βλέπετε με μικρές μεν σωματικές δυνάμεις, αλλά με την χάρη του Θεού εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή στην Ιερά Μονή του Αγίου Αυγουστίνου, κοινωνεί των αχράντων μυστηρίων, μοιράζει αντίδωρο και δίνει την ευλογία του στους πιστούς.

  • Η ζωή του Γέροντος είναι ένα θαύμα. Έφτασε στην ηλικία των 104 έτων επειδή το ήθελε ο Θεός. Πολλές φορές στην μακροχρόνια περιπετειώδη ζωή του έφτασε στα πρόθυρα του θανάτου.

  • Εδιώχθηκε από Ιταλούς στα Γιάννενα το 1941, από Γερμανούς στην Μακεδονία, από αθέους παντώς χρώματος και πάσης αποχρώσεως. Εδιώχθηκε όμως και από αρχιερείς. Είχε γίνει όπως έλεγε ο ίδιος· “φουτ μπόλ στα πόδια των αρχιερέων”.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ

  • Πολλά πικρά ποτήρια ήπιε, όχι από αθέους, γιατί τους διωγμούς, τις ύβρεις και τις περιπέτειες εκείνων τις θεωρούσε παράσημα. Τα πιο πικρά ποτήρια τα ήπιε, δυστυχώς, απ’ αυτούς που ευεργέτησε και σπούδασε.

  • Νόμισαν ότι ο γέροντας ξόφλησε και δεν είχε τίποτε άλλο να τους προσφέρει. Ξέχασαν όμως την ευλογία του. Ο Γέροντας σήκωσε τον σταυρό της αχαριστίας με υπομονή, χωρίς να μιλά, σηκώνει τώρα και τον σταυρό των γηρατειών του.

  • Όταν ήταν νέος και έδινε μάχες αψηφούσε τους κινδύνους και έλεγε· Καλύτερα να πέσω ως αετός ιπτάμενος, παρά να μείνω με τα τσάγια και χαμομήλια. Και όμως δεν έπεσε. Ο Θεός τον φύλαξε από αμέτρητους κινδύνους και τον κρατά στην ηλικία των 104 ετών, για να δίνει την ευλογία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: