Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Τον π. Σάββα Αχιλλέως επισκέφθηκε ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης - Φωτογραφικό υλικό


Την Κυριακή που μας πέρασε 5 Φεβρουαρίου 2012, ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης με δυο μοναχούς από την Ιερά Μονή επισκέφθηκαν τον Αρχιμανδρίτη π. Σάββα Αχιλλέως, στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Επιτάλιο Ολυμπίας.


Μέσα σε ένα κλίμα συγκινήσεως βρέθηκαν οι δυο πατέρες, οι οποίοι γνωρίζονται από ετών. Ο π. Νεκτάριος ήταν λαϊκός ακόμη στην Ηλιούπολη Αθηνών όταν γνώρισε τον Κύπριο και πρωτοπαλίκαρο του Διγενή της Κύπρου π. Σάββα, έναν ενάρετο και άγιο κληρικό στην περιοχή του Καρέα Αθηνών. Εκεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή είχε τοποθετήσει σε ένα μικρό εξωκκλήσι τον π. Σάββα, επ’ ονόματι των Αγίων Παρασκευής και Στυλιανού.
Μέσα σε λίγα χρόνια ο π. Σάββας έκτισε έναν μεγαλοπρεπή Ναό επ’ ονόματι του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, αλλά και ένα τεράστιο πνευματικό κέντρο μοναδικό για τα δεδομένα της Ελλάδος. Ένα πραγματικό «Μπάκιγχαμ». Ένα παλάτι.


Το κύριο έργο του όμως του π. Σάββα ήταν τα πνευματικά του κηρύγματα και η καθοδήγηση ως πνευματικού χιλιάδων λαού.
Ο π. Σάββας ως χαρισματικός κληρικός με τη χάρη του Θεού, θεράπευσε πλήθος δαιμονιζομένων ανθρώπων διαλύοντας το έργο του σατανά.


Σήμερα βρίσκεται μακρυά από τα πνευματικά του παιδιά και την ενορία του. Ο π. Σάββας εδώ και 5 χρόνια περίπου με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, κάθε Κυριακή κηρύττει τον Θείο Λόγο στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, έξω από τον Πύργο της Ηλείας.


Οι δυο πατέρες αγκαλιάστηκαν και ασπάστηκε ο ένας τον άλλον με πολλή αγάπη. Τα μάτια και των δυο βούρκωσαν, εκδηλώνοντας έτσι τον σεβασμό που τρέφει ο ένας για τον άλλον. Μετά από 5 ώρες πνευματικών συζητήσεων που είχαν οι γέροντες π. Σάββας και π. Νεκτάριος, ο δεύτερος επέστρεψε στο μοναστήρι του στην Φωκίδα.

Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής
Διεύθυνση: Επιτάλιο Ολυμπίας, Τ.Κ. 27058
Τηλέφωνο: 26210 – 71218


Πηγή άρθρου: Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ - Τρίκορφο Φωκίδος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

http://www.pentapostagma.gr/2012/02/blog-post_8299.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: