Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Άς αποδώσουμε την εξουσία, την τιμή και το σεβασμό στον Θεάνθρωπο Σωτήρα μας Χριστό, για να προστατευθούμε από τον τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο


  
Θεός εφάνη! Αληθώς εφάνη!

Αυτές οι φράσεις είναι ό σέρβικος χαιρετισμός και ή απάντηση του την ήμερα των Φώτων. Μ' αυτό τον τρόπο οι Σέρβοι επιβεβαιώνουν τη δική τους πίστη, βεβαιώνουν ότι ό Θεός αληθώς φανερώθηκε σ' αυτόν τον κόσμο. Έτσι δείχνουν ότι έχουν την Ίδια γνώμη με τον απόστολο Παύλο ό όποιος λέει: Ό Θεός φανερώθηκε ως άνθρωπος, το Πνεύμα απέδειξε ποιος ήταν. Φανερώθηκε στους αγγέλους, κηρύχτηκε στα έθνη, τον πίστεψε ό κόσμος, αναλήφθηκε με δόξα (Τιμ. Α', 3, 16).

Ό Θεός φανερώθηκε, αδελφοί μου. Δεν μπορούσε λοιπόν να επισκεφτεί τη γη και να φύγει απ' αυτήν χωρίς να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Πραγματικά θα ήταν αναξιοπρεπές για το Θεό, και θα ήταν απελπιστικό για τούς ανθρώπους, αν ό Θεός επισκεπτόταν αύτη την κοιλάδα των δακρύων με άδεια χέρια, χωρίς κανένα δώρο.

Άλλα δεν είναι έτσι. Ό βασιλεύς των βασιλέων και ό πλουσιότερος των πλουσίων, έφτασε με γεμάτα τα χέρια από δώρα. Γι' αυτό το λόγο και ήρθε.

Ήρθε για να φέρει δώρα: για να δώσει φαγητό στους φτωχούς, υγεία στους ασθενείς, παρηγοριά στους θλιμμένους, φώς στους τυφλούς. Ήρθε για να είναι ό δρόμος και ό οδηγός στους συγκεχυμένους, ό ποιμένας στους χαμένους, ή σοφία στους αγράμματους, ό πατέρας στους κακομοιριασμένους. Με λίγα λόγια ήρθε για να προσφέρει τα πάντα σε όλους. Μας άνοιξε τον ουρανό, μας φανέρωσε τον ουράνιο Πατέρα και την αιώνια πατρίδα. Μας φώτισε με το τρισάγιο φώς της θεότητας, μας έδωσε τούς αγγέλους για συνταξιδιώτες, μας έσωσε με την δύναμη του, μάς ζέστανε με την αγάπη του, μάς δώρισε τη συγχώρηση των αμαρτιών μας, άγιασε την ψυχή και το σώμα μας και μάς υποσχέθηκε ότι θα είναι μαζί μας μέχρι το τέλος. 

Επίσης μάς υποσχέθηκε πώς θα ξανάρθει στο τέλος να δεχτεί εκείνους πού Του έμειναν πιστοί, για να ζήσουν μαζί του αιώνια.
Αν δεν είχε έρθει εδώ με τόσο πλούσια δώρα, οι επιλήσμονες άνθρωποι θα λησμονούσαν την επίσκεψη Του. Και ό λαός μας, μετά από δύο χιλιάδες χρόνια, δε θα επαναλάμβαναν εκείνο τον γλυκό χαιρετισμό: Θεός έφάνη! Αληθώς έφάνη!
Όμως, εκεί πού είναι ή ευλογία εκεί είναι και ή δυστυχία. Υπερβολική ευλογία για τούς ανθρώπους είναι ή φανέρωση του Θεού με τη μορφή του ανθρώπου. Υπερβολική δυστυχία είναι ή αποστασιοποίηση
του από το Θεό και ή στροφή στην υπηρεσία του σατανά.

Αύτη ή δυστυχία ξεκίνησε από τούς δυτικούς μη ορθόδοξους λαούς για δύο λόγους: πρώτος λόγος είναι το μίσος πού είχαν για τον χριστιανικό κλήρο, και δεύτερος λόγος ήταν το μίσος τους για τούς Εβραίους.

Και τα δύο αυτά μίση αναπτύχθηκαν στις καρδιές του δυτικού κόσμου από τον ίδιο σπόρο" δηλαδή από την προσπάθεια του χριστιανικού αιρετικού κλήρου αφ' ενός, και των Εβραίων αφ' ετέρου, να κυριαρχήσουν πλήρως στη ζωή του λαού και στη δημόσια ζωή σε όλες τις κατευθύνσεις. Το μίσος αυτό προς κλήρο μετατράπηκε σε μίσος για την Εκκλησία, και το μίσος προς τούς Εβραίους περιέλαβε τον Κύριο Ιησού Χριστό. Γιατί ό Χριστός ήταν Εβραίος από την πλευρά της μητέρας. Ή καταγωγή του Τον ένωνε με τον εβραϊκό λαό, και επειδή στον λαό αυτό φανερώθηκε. Αλλά ακριβώς από αυτό το λαό διώχτηκε και με φοβερό τρόπο δολοφονήθηκε. Τί να πει κανείς!

Αν κάποιος είναι εναντίον των Εβραίων, πώς μπορεί να είναι και εναντίον του Χριστού, αφού οι Εβραίοι πολεμάνε εναντίον Του δύο χιλιάδες χρόνια; Αλλά, εκεί πού καρφώνονται τα σατανικά νύχια, εκεί δεν υπάρχει λογική.
Κινούμενοι από μίσος εναντίον του δυτικού κλήρου, και εναντίον των Εβραίων, οι δυτικοί λαοί βαθμιαία αρνήθηκαν τον Χριστό. Τον τελευταίο καιρό απέκλεισαν τον Χριστό από όλους τούς χώρους της δημόσιας ζωής και από όλα τα Ιδρύματα του κράτους. Περιόρισαν την παρουσία Του μόνο στους ναούς.

 Σ' αυτόν, πού μετά από την δοξασμένη Του Ανάσταση έλεγε: Μου δόθηκε κάθε εξουσία στους ουρανούς και στη γή. Δεν μπορούσαν πια, οι τυφλωμένοι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν και να δεχτούν ότι από τον παντοκράτορα Κύριο δεχτήκαμε κάθε εξουσία στη γή, στα σχολεία, στην κοινωνία, στην πολιτική, στην τέχνη, στις ανθρώπινες και στις διεθνείς σχέσεις, στην επιστήμη, στη λογοτεχνία και σε όλα τα υπόλοιπα.

Αλλά, με το Θεό δεν είναι καλό να παίζουμε. Κάθε φορά πού οι άνθρωποι αυθαδιάζουν και φέρονται αλαζονικά, ενώ φιλοξενούνται στο θεϊκό τραπέζι των δωρεών Του, έρχεται ή τιμωρία ως προειδοποίηση από τον Οικοδεσπότη. Οι δύο φοβερές προειδοποιήσεις του Θεού στους καιρούς μας είναι οι δύο τελευταίοι Παγκόσμιοι πόλεμοι. Άς γονατίσουν λοιπόν οι χριστιανικοί λαοί μπροστά στο θυμωμένο Χριστό και ας Του αποδώσουν την εξουσία, την τιμή, την δόξα και τον σεβασμό, πού μόνον σ' Αυτόν ανήκουν.

Έτσι να πράττετε και εσείς, αδελφοί μας ορθόδοξοι, αν θέλετε να προστατευθείτε από τον τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο, πού, αν ξεσπάσει, θα είναι πιο τρομερός από τούς δύο προηγούμενους. Από τον Χριστό σας εύχομαι υγεία και σωτηρία. Στον Χριστό ας αφιερώσετε εσείς ύμνους, δόξα, επαίνους και, κυρίως, τη ζωή σας, εις τούς αιώνας των αιώνων. Αμήν.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ 

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ. 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: