Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Μεγάλη Θρησκευτική Πανήγυρις στον Τριπόταμο Αρκαδίας 25 και 26 Ιουλίου. Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Αθληφόρου Παρασκευής.
  
Την Πέμπτη 26 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής, πανηγυρίζει το γραφικό και ιστορικό Εκκλησάκι της Αγία Παρασκευής, σε ένα πανέμορφο τοπίο.

10 χιλιόμετρα από τη Μεγαλόπολη, μέσα σ’ ένα πανέμορφο τοπίο, δεσπόζει το πανέμορφο και γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Περιμένει τους πιστούς χριστιανούς να την επισκεφτούν και με την προσευχή τους να επικαλεστούν τις πρεσβείες της για να λάβουν τη Χάρη Του Θεού, που απλόχερα την προσφέρει σε όσους με πίστη την ζητούν.
Μας περιμένει να ξεδιψάσουμε πνευματικά με την προσευχή μας αλλά και σωματικά με το νερό που πλούσια αναβλύζει από τα θεμέλια του Ναού Της, δίνοντας ζωή σε ανθρώπους, ζώα και φυτά. Τα πελώρια πλατάνια προσφέρουν τη δροσιά τους στους προσκυνητές.
Ιστορικά από την παράδοση του λαού μας, μετά τη μάχη της Δραμπάλας, επιστρέφοντας ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τον πατριώτη μας οπλαρχηγό (μπουλουξή) Παπαδημήτρη Αποστολόπουλο, έπεσαν σε ενέδρα των τούρκων, έτρεξαν και κρύφτηκαν εκεί που είναι σήμερα το εκκλησάκι Της Αγίας, μέσα στα πλατάνια και την πυκνή βλάστηση. Επειδή ήταν ημέρα Παρασκευή, προσευχήθηκαν στην Αγία Παρασκευή και οι τούρκοι δεν τους αντελήφθησαν. Όταν απομακρύνθηκαν οι τούρκοι, έκαναν τάμα και υποσχέθηκαν στο σημείο αυτό να φτιάξουν εκκλησία τιμώντας και ευχαριστώντας Το Θεό και την Αγία Παρασκευή για τη σωτηρία τους.
Έτσι κι έγινε και σήμερα χαιρόμαστε αυτό τον πανέμορφο χώρο, με την ανάπλαση που γίνεται, όχι μόνο οι Τριποταμίτες αλλά και οι κάτοικοι των γύρω χωριών, Νεοχωρίου, Χρούσα, Ίσαρι, Μεγαλόπολης καθώς και προσκυνητές από μακρινές περιοχές, που προστρέχουν  για να προσκυνήσουν στη χάρη Της και  να χαρούν το πανέμορφο αυτό τοπίο.
Σ΄ αυτό το χώρο, με τη βοήθεια Του Θεού, ετοιμάζεται λαογραφικό μουσείο υπαίθριο (πρότυπο), που θα παρουσιάζονται εκθέματα περασμένων εποχών αναβιώνοντας τις μνήμες των περασμένων γενεών και βοηθώντας τις νέες γενιές να γνωρίσουν πως ζούσαν και εργάζονταν οι πρόγονοί μας.

Σημ.: Ο Θεός να δίνει δύναμη στον πατέρα Βασίλειο Δάρρα, ο οποίος αγωνίζεται για όλα αυτά τα έργα και τις δραστηριότητες σ΄αυτό το όμορφο εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής.

Πρόγραμμα Εορτασμού25/07, ώρα 19:00        Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγ. Παρασκευής από τον Μητροπολίτη μας κ. Ιερεμία και στη συνέχεια μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας.

26/07, ώρα 07:30        Όρθρος και Θεία λειτουργία με αρτοκλασία.
                                    Στη συνέχεια στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού, ο σύλλογος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, θα προσφέρουν δωρεάν φαγητό σε όλους τους προσκυνητές.

Σας περιμένουμε για να εορτάσουμε όλοι μαζί!


Δεν υπάρχουν σχόλια: