Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ιερά κειμήλια στην Παναγία Πορταϊτισσα στις Αχαρνές.Τεμάχιο του Τίμιου Ξύλου, τμήμα από τον άρραφο χιτώνα του Κυρίου και λίθο από τον Πανάγιο τάφο.

Με λαμπρότητα υποδέχθηκαν οι Αχαρνές, την Κυριακή 22 Ιουλίου, τεμάχιο του τίμιου ξύλου, τμήμα από τον άρραφο χειτώνα του Κυρίου και λίθο από τον Πανάγιο τάφο, τα οποία θα φιλοξενούνται έως τις 26 του μηνός στην Παναγία Πορταϊτισσα(πίσω από την Εθνική Τράπεζα στην πλατεία Καράβου). Τα ιερά κειμήλια τα οποία βρίσκονται αποθησαυρισμένα στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος, στο Άγιον Όρος έγιναν δεκτά σύμφωνα με το τελετουργικό και με τις πρέπουσες τιμές, ενώ ιερείς και δεκάδες πιστοί τα συνόδευσαν υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου μέχρι τον ναό.

Τα λείψανα προσκύνησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ο οποίος τέλεσε την λειτουργία ενώ ακολούθησε αγρυπνία κατά το Αγιορείτικο τυπικό.

Καθημερινώς θα τελείται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στις 7:30 και ο Εσπερινός στις 19:30.Ο Ιερός Ναός θα έχει ανοιχτές τις πύλες τους για τους πιστούς από τις 7:30 το πρωί ως τις 14:00 μ.μ. και από τις 17:00 ως τις 21:00


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ........


http://www.doxthi.gr/topika/axarnai/2890-2012-07-24-04-34-28

Δεν υπάρχουν σχόλια: