Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΕΙΔΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ.


Ακόμη καθ' οδό τούς διηγήθηκα για τον προορατικό Γέροντα πατέρα Σεραφείμ τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής της Λαύρας του Αγίου Σάββα, τον κτήτορα τού Ιερού Προσκυνήματος των Ποιμένων το έξης:


Ό γέρων Σεραφείμ, μεταξύ των άλλων, είχε προείδει την ώρα και την στιγμή του θανάτου του.
"Θα με πάρει ή Παναγία την ήμερα της εορτής της, μόλις θα τελείωση ή θεία Λειτουργία και δεν θα έχετε ψωμί στην κηδεία μου" είπε ό γέρων Σεραφείμ λίγο καιρό πριν τον θάνατο του. Και φυσικά τα λόγια του Γέροντος επαληθεύτηκαν κατά γράμμα. Ό γέρων Σεραφείμ άνεπαύθην εν Κυρίω στις 26 Δεκεμβρίου, ήμερα καθ' ην έορτάζομεν την Σύναξιν της Ύπεραγίας Θεοτόκου. Την ίδια ήμερα πανηγυρίζει και το Ιερόν Προσκύνημα των Ποιμένων στο χωριό Μπετσαχούρ της Βηθλεέμ. Την ψυχή του, ό Γέρων, την παρέδωσε εις «χείρας Θεού ζώντος» (Έβρ. ι' 31), μόλις τελείωσε ή θεία Λειτουργία στο Ιερόν Προσκύνημα των Ποιμένων. Ή κηδεία και ή ταφή του Γέροντος έγιναν στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα, όπου επαληθεύθηκε
Προσήλθαν στο Μοναστήρι για την κηδεία του πολλοί κληρικοί και κοσμικοί και στην Τράπεζα πού έγινε μετά την ταφή, είχαν έλλειψη άρτου.


ΒΙΒΛΙΟΓ. ΕΤΩΝ ΠΕΝΤΗΚΟΝΤΑ- ΑΙΤΩΝ 50 ΨΑΛΜΟ.
Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΑ ΖΥΜΗ ΘΕΡΜΟΝ ΑΙΤΩΛΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: