Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

ΚΗΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ - νέο βιβλίο του Γιώργου ΜπάρλαΚΗΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ - νέο βιβλίο του Γιώργου Μπάρλα

Γυρεύοντας την πίστη στον καιρό της πανδημίας

 

Όσοι χριστιανοί ισχυρίζονται ότι εντός του ναού οπωσδήποτε δεν κολλάµε κορονοϊό θέλουν να είναι σίγουροι ότι το θαύµα υπάρχει, ότι είναι ορατό, χειροπιαστό.

 

Ότι ναι µεν ζούµε µέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, αλλά να «για δείτε µέσα στον ναό είµαστε ασφαλείς, αισθανόµαστε το θαύµα, το επέκεινα το ακουµπάνε οι αισθήσεις µας!».

 

Δεν είναι τίποτε άλλο από το γεγονός ότι ο άνθρωπος θέλει να δει για να πιστέψει. Δεν θυµάται όµως ότι ο Χριστός τού αρνείται αυτά τα θαύµατα. Ένα ορατό, επαναλαµβανόµενο θαύµα δεν υπάρχει. Ο Θεός µάς αφήνει µέσα στην ανασφάλεια, σε µια ανασφάλεια τροµακτική. Αλλά ακριβώς µέσα σε αυτή µπορεί να γεννηθεί το κατεξοχήν θαύµα: η πίστη.

 

Ο Γιώργος Μπάρλας γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1970. Είναι εκπαιδευτικός (θεολόγος, φιλόλογος) και ραδιοφωνικός παραγωγός στον ρ/σ «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2». Έχει γράψει τα βιβλία «Φύλακας του αδελφού µου», εκδ. Αρχονταρίκι και «Μια µολυβιά χαράς», εκδ. Γρηγόρη, ενώ συµµετείχε σε αρκετές άλλες εκδόσεις και συλλογικούς τόµους µε επιµέρους άρθρα ή τη συγγραφή εισαγωγής και επίµετρου. Ασχολείται µε την επιµέλεια βιβλίων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: