Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από τη μοναχή Χριστίνα (Λιτόβκινα) /1991 - 16/04/2009/, μοναχή του μοναστηριού Sredneuralsky προς τιμήν της εικόνας της Μητέρας του Θεού «Διανομέας του Ψωμιού»,


 Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από τη μοναχή Χριστίνα (Λιτόβκινα) /1991 - 16/04/2009/, μοναχή του μοναστηριού Sredneuralsky προς τιμήν της εικόνας της Μητέρας του Θεού «Διανομέας του Ψωμιού»,


Yana Litovkina (στο ιερό βάπτιση Άννα) ήρθε με τη μητέρα της στο μοναστήρι το 2008 , δύο χρόνια μετά τον θάνατο της -μοναχής Άννας ).Τα τελευταία έξι από τα 17 της χρόνια, η Άννα έφερε τον σταυρό του καρκίνου (σάρκωμα του χεριού).

Όταν έφτασε στο μοναστήρι, η κατάστασή της ήταν κρίσιμη. Μερικοί γιατροί επέμειναν στον επείγοντα ακρωτηριασμό, άλλοι δεν συμβούλεψαν, πιστεύοντας ότι η επέμβαση θα μπορούσε να προκαλέσει ταχεία ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Στο μοναστήρι, η Άννα συχνά εξομολογείτο και κοινωνούσε, και κατέκτησε την προσευχή του Ιησού. Ο ηγούμενος Σέργιος ευλόγησε τον κανόνα της προσευχής της ως οδηγό στην πνευματική της άνοδο και σηκώνοντας τον σταυρό της ασθένειας. Ήρθε η στιγμή που ο πατέρας Σέργιος στράφηκε στον κυρίαρχο επίσκοπο, επίσκοπο Βικέντιο, με ένα αίτημα να ενθαρρυνθεί η αρχάριος Άννα στο μοναστικό βαθμό.

Στις 7 Απριλίου, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, εισήχθη στο Μικρό Σχήμα με το όνομα Γαβριήλ, προς τιμή του Αρχαγγέλου Γαβριήλ και στις 13 Απριλίου - στο Μεγάλο Σχήμα με το όνομα Χριστίνα. Μετά από αυτό, με τη χάρη του Θεού, η υγεία του κοριτσιού σταδιακά σταθεροποιήθηκε.

Η μοναχή Χριστίνα επέστρεψε στο σχολείο στην 11η τάξη. Εύκολα έβρισκε μια κοινή γλώσσα με τους ανθρώπους, εκπλήσσοντας συχνά τις μοναχές του μοναστηριού με το να θυμάται τα γενέθλια και τις αξέχαστες ημερομηνίες πολλών αδελφών. Της άρεσε να κάνει δώρα, ζεσταίνοντάς τη με τη ζεστασιά της καρδιάς της. Παρηγόρησε επίσης τη μητέρα της, η οποία ήταν πάντα στο πλευρό της κόρης της όλες τις μέρες της ασθένειάς της.

Η μοναχή Χριστίνα πήγε στον Κύριο τη Μεγάλη Πέμπτη της Μεγάλης Εβδομάδας, την ημέρα του εορτασμού της αγαπημένης της εικόνας της Μητέρας του Θεού, «Το αθώο λουλούδι». Ήταν 18 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: