Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Χωριό στην κεντρική Τουρκία είναι ένα Βυζαντινό Μουσείο.28, Δεκεμβρίου, 2010
Hurriyet Daily News

Το χωριό Erdemli στην Κεντρική Ανατολία περιέχει τα ερείπια ενός μικρού βυζαντινό χωριού και είναι σαν μουσείο. Ένα οκτάχρονο ερευνητικό έργο στο χωριό έχει ολοκληρωθεί και οι δομές στο βυζαντινό χωριό προσδιορίζονται και τεκμηριώνονται. Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας λέει ότι ο στόχος τους είναι να δημοσιεύσει ένα επιστημονικό άρθρο σχετικά με τις δομές στην κοιλάδα και να αποκατασταθούν τα κτίσματα.

Δεκάδες σπίτια και εκκλησίες λαξευμένες στο βράχο βυζαντινά πρόσωπα σε μια κοιλάδα στης κεντρικές επαρχίες της Ανατολίας Kayseri έχουν αποκαλύψει 500 χρόνια του Βυζαντίου υψηλής ποιότητας Κωνσταντινοπολίτικου στυλ ζωγραφικής.

Μετά από οκτώ χρόνια ερευνών, οι ακαδημαϊκοί προσδιορίζουν και τεκμηριώνονται με ανακαλύψεις τις βυζαντινής εποχής κοντά στο χωριό Erdemli, στην περιοχή Yeşilhisar της επαρχίας.

Οι ανακαλύψεις αποτελούν ένα μικρό βυζαντινό χωριό, συμπεριλαμβανομένων σπίτια, εκκλησίες, μοναστήρια, κελάρια κρασιού και αχυρώνες, σύμφωνα με την έρευνα της ομάδας του ηγέτη Nilay Karakaya, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Erciyes.

Ο Karakaya δήλωσε ότι έχουν βρει αποδεικτικά στοιχεία για 500 χρόνια βυζαντινής ζωής στο χωριό. "Έχουμε ξεκινήσει το έργο στο χωριό Erdemli το 2002. Το έργο μας πήρε επίσης την υποστήριξη από το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Ερευνητικό Συμβούλιο της Τουρκίας [TUBITAK] μεταξύ 2006 και 2008. Σε αυτή τη διαδικασία, λαμβάνονται τα δεδομένα μόνο από έναν βυζαντινό χωριό. Εντός του πεδίου εφαρμογής του σχεδίου, έχουμε εντοπίσει και τεκμηριώσει ανακαλύψεις τρία μοναστήρια, 22 εκκλησίες και παρεκκλήσια, 138 σπίτια, 48 σπίτια κρασί, εννέα φούρνους, 13 αχυρώνες και δύο κελιά ιερέων, καθώς και δύο περιστεριώνες και 34 μη-λειτουργικές κατασκευές. Ο τοπογραφικός χάρτης της περιοχής είναι επίσης έτοιμος. "

Σημειώνοντας ότι το χωριό έχει κατ 'οίκον εννέα εκκλησίες κοσμείται με τοιχογραφίες. Ο Karakaya είπε ότι η εικόνες απεικονίζουν σκηνές από τη Βίβλο και την Παλαιά Διαθήκη, καθώς και στοιχεία επισκόπων αγίων, ιερέων και απόστολων.

Ο Karakaya είπε ότι η ζωγραφική αρχιτεκτονική των τοίχων χρονολογούνται από το 10ο-13ο αιώνα όσον αφορά την εικονογραφία και το στυλ ζωγραφικής.

Ο Karakaya είπε το παλάτι μοναστήρι στην κοιλάδα ήταν το διοικητικό κέντρο του οικισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: