Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Russia's Floating Church.Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την πρώτη προσπάθεια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας,μετά τον κομμουνισμό, για να προσεγγίσουν τα χωριά στη ρωσική στέπα, όπου δεν υπάρχουν ιερείς και εκκλησίες.
Επικεντρώνεται σε ένα πολύ εξαιρετικό κτίριο της ορθόδοξη εκκλησία στη Ρωσία, μια πλωτή εκκλησία στις όχθες του ποταμού Βόλγα στην περιοχή του Βόλγκογκραντ, στην πρώην πόλη"Στάλινγκραντ" γνωστή για τη σκληρή πολιορκία της στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε προσωπικές μαρτυρίες των Ρώσων, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με την εκκλησία - η Ορθόδοξη Εκκλησία - για πρώτη φορά στη ζωή τους.


Δύο ιερείς, ο π.. Σεργκέι και ο π.. Genadiy, περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στο πλοίο,στο κέντρο είναι μια μεγάλη αίθουσα που λειτουργεί ως μια Ορθόδοξη Εκκλησία. Το σκάφος είναι κυμαινόμενο κατά μήκος του ποταμού οκτώ μήνες το χρόνο. Τέσσερις μήνες το ποτάμι έχει "παγώσει", ώστε να είναι αδύνατο να περιηγηθείτε. Μέσα από αυτό οι ιερείς φτάνουν σε χωριά για να επισκευτούν ανθρώπους που δεν έχουν εκκλησίες
. Οι ιερείς διδάσκουν, βαφτίζουν και κάνουν τελετές, λειτουργίες και γάμους, ευλογούν μικροούς και μεγάλους και «κηρύτουουν το Ευαγγέλιο σε κάθε πλάσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: