Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Divnogorsk Uspensky Mοναστήρι και ασκηταριά στα ασβεστολιθικά βουνά .Βρίσκεται στην περιοχή Voronezh, στη συμβολή του ποταμού Tikhaya Sosna και με τον ποταμό Ντον. Από το σημείο αυτό διακρίνονται μοναδική φυσικοί σχηματισμοί.

Το μοναστήρι διαθέτει ένα ναό σπηλιά με κομμένες σήραγγες γύρο γύρο .

Αυτές οδηγούν κάτω από τον ποταμό Ντον, αλλά δεν έχουν ακόμη εξερευνηθεί . Η θέση του είναι από πολλές απόψεις μοναδική και συνδέεται με ιστορικά γεγονότα. Κατά την εποχή του Πέτρου Α 'ο ποταμός Δον ήταν πιο πολυσύχναστες και πλωτός εδώ, λόγο ότι πέρναγε στρατός για την περιοχή της Αζοφικής.

Μεγάλη ευλάβεια έχουν αυτά τα μέρη λόγο της εικόνας της Μητέρας του Θεού, από την Σικελία που έφεραν εδώ από την Ιταλία, οι μοναχοί κατά τη εποχή της εικονομαχίας. Η εμφάνιση αυτής της ιερής εικόνας έγινε την 5η Φεβρουαρίου, 1092 στη Σικελία. Το μοναστήρι ήταν κλειστό, η εικόνα χάθηκε και μόνο κατά τη διάρκεια της επιδημίας χολέρας στην πόλη Korotoyaki μια ευσεβή γυναίκα είδε ένα όνειρο που, για τη σωτηρία από την χολέρα η εικόνα έπρεπε να έρθει στην μονή Divnogorsk και γύρω από την πόλη. Η εικόνα δεν βρέθηκε στο μοναστήρι, αλλά ανακαλύφθηκε μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά. Μετά την πομπή και με το Σταυρό, και την εικόνα πήγαν γύρω από την πόλη και η επιδημίας της χολέρας σταμάτησε. Από τότε, η θαυματουργή εικόνα τοποθετήθηκε στο μοναστήρι Divnogorsk.

http://flammarion.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια: