Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ο Μάρτυρας Νικόλαος .


Συγγραφέας - Daniel Alimov.

Ο Μάρτυρας Νικόλαος γεννήθηκε 9 Δεκεμβρίου 1919 στη Μόσχα, από οικογένεια ενός σιδηρουργού του Ιβάν Γκούσεφ. Τους γονείς του ο Νικόλαος, δεν θυμάται, αφού ο πατέρας του πέθανε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, και η μητέρα του το 1920 και το αγόρι ανατράφηκε από τη γιαγιά του.

Το 1926, πέθανε η γιαγιά του και από τους συγγενείς του Νικολάου παρέμεινε μόνο η θεία του στη Μόσχα, όπου πήγαινε από καιρού εις καιρόν και έβρισκε καταφύγιο. Έχοντας χάσει το σπίτι του , βρήκε το σπίτι του την εκκλησία και έχοντας χάσει τους συγγενείς εξ αίματος, βρήκε την μεγάλη οικογένεια του Χριστού.

Στη δεκαετία του τριάντα, ο Νικόλαος κατασκεύασε ο ίδιος μια καλύβα και έσκαψε πιρόγα στο δάσος κοντά στο Reutov, στις ιερές πηγές κοντά στο χωριό Kosino.

Κέρδισε την τροφή του που συλλέγοντας και παραδίδοντας μπάζα, καθώς και τη συλλογή και πώληση μανιταριών.

Στη συνέχεια, συγκεντρώνοντας υλικό για τη δίωξη του Νικολάου, ο ανακριτής ζήτησε από έναν μάρτυρα, αν ήξερε ο Νικόλαος τι κάνει στο δάσος.. Ο μάρτυρας απάντησε: «Ναι, το ξέρω. Αυτός είναι ο Νικολάι Γκούσεφ, ο μακάριος Νικόλαος. Ζει σε μια καλύβα, οκτώ χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο Kosino στο δάσος. Στην καλύβα έχει εικόνες και κεριά. Θεραπεύει, τους ανθρώπους μέσω του αγιασμένου νερού.. Γνωστά πρόσωπα πήγαιναν και τους ευλογούσε και έχει μεγάλη αξιοπιστία μεταξύ των πιστών. Όλα τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη ένδυσης του παρέχονταν από το χωριό Kosino . Στο Νικόλαο έρχονταν για θεραπεία από διάφορα μέρη. "
Η αξιωματικοί της NKVD είχαν στήσει ενέδρα μέσα στο δάσος κοντά στην καλύβα στην οποία έζησε ο Νικόλαος, στις 19 Σεπτεμβρίου 1937 και συνελήφθη. Φυλακίστηκε στη φυλακή Butyrskaya στη Μόσχα και την ίδια ημέρα, πέρασε από ανακρίσεις.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ανακριτή, ο Νικόλαος είπε: «Δεν έχω διαβατήριο, δεν είχα πού να ζήσω. Αποφάσισα να φτιάξω για τον εαυτό του μια καλύβα στο δάσος και να διαμένω εκεί. Έφτιαξα μια καλύβα ο ίδιος. Σε αυτήν την σκηνή, έφτιαχνα εικόνες και κεριά. Σήμερα περπατώντας μέσα από το δάσος, και επιστρέφοντας στην καλύβα μου, συναντήθηκα με έναν άγνωστο πολίτη, ο οποίος με ρώτησε που ζω. Έδειξα την σκηνή μου. Στη συνέχεια, αυτή η γυναίκα είπε, δεν είναι τρομακτικό για σένα να ζεις μόνο σου στο δάσος. Απάντησα ότι δεν είναι τρομακτικό. Και απλά ήθελε να εισέλθει στην καλύβα, όπως συνελήφθη από τους αστυνομικούς. "
- Ποιος έχτισε την καλύβα στο δάσος Reutov ; - Ρώτησε ο ανακριτής.
- Ήθελα να χτίσω μια καλύβα για να ζήσω - είπε ο Νικόλας.
Αυτή ήταν η τελευταία ερώτηση στη σύντομη ανάκριση. Όταν ο ερευνητής ζήτησε από τον Nicholas να υπογράψει το πρωτόκολλο της ανάκρισης, αρνήθηκε κατηγορηματικά να το κάνει.. Στις 8η Οκτωβρίου η NKVD καταδίκασε τον Νικόλα να πυροβοληθεί. Ο Nikolai Ivanovich Γκούσεβ πυροβολήθηκε στις 9 Οκτώβρη 1937 και θάφτηκε σε ένα σκοτεινό κοινό τάφο στο χώρο Butovo κοντά στη Μόσχα.

Βιβλιογραφία. Ρώσοι νεομάρτυρες
Συμπληρωματικός Τόμος 3 (Τβερ, Bulat 2005) p.102-10
4.

Δεν υπάρχουν σχόλια: