Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

H Βουλγαρική Εκκλησία αντιτίθεται στην ανέγερση αγάλματος του Απόλλωνα στη Sozopol


Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αντιδράσει έντονα κατά την πρόθεση των αρχών της πόλης Sozopol να στήσουν ένα άγαλμα του αρχαίου Έλληνα θεού Απόλλωνα.

Ο δήμος της Σωζόπολης αποφάσισε να ανοικοδομήσει ένα άγαλμα 13 μέτρα του Απόλλωνα που υπήρχε στην αρχαιότητα στην είσοδο του λιμανιού της Σωζόπολης.

Ο επίσκοπος όμως, που έχει η Σωζόπολη διαμαρτυρήθηκε έντονα δηλώνοντας πρωτοβουλία που θα στοχεύει στην άρνηση του της λατρείας για έναν θεό των ειδωλολατρών.

Στην ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή του μητροπολίτη Σλίβεν, Ιωαννίκιου,
πιστεύει ότι το άγαλμα του Απόλλωνα θα είναι αντιχριστιανικό έργο που θα «υποστεί ανεπανόρθωτη πνευματική και ηθική ζημία στην Σωζόπολη και των πολιτών της." Ο Yoanikiy καλεί τους χριστιανούς να εξεγερθούν κατά του σχεδίου.


Σε μια δήλωση στα μέσα ενημέρωσης ο Μητρόπολης λέει ότι η Σωζόπολη είναι ένα χριστιανικό κέντρο για 2000 χρόνια, και ότι ο πληθυσμός της δεν έχει καμία σχέση με την Αρχαία Ελληνική πόλη "ειδωλολατρών" γνωστό και ως Απολλωνία Ποντικά.

«Είναι απαράδεκτο για την Ορθόδοξη Βουλγαρία, η οποία ασπάστηκε τον Χριστιανισμό πάνω από 1140 χρόνια πριν, να ζητά αποκατάσταση της λατρείας για είδωλα ειδωλολατρών. Η δήλωση του Δημάρχου Reyzi ότι με το άγαλμα του Απόλλωνα η Σωζόπολη θα μοιάσει με Ρίο ντε Τζανέιρο, είτε στη Βαρκελώνη, είναι αβάσιμη, διότι χαρακτηριστικό αυτών των πόλεων είναι ότι αγάλματα είναι του Ιησού Χριστού, και όχι κάποιας ειδωλολατρικού θεού », είπε Επίσκοπος Yoanikiy .

Το καλοκαίρι του 2010, η Sozopol έκανε το γύρω του κόσμου, με την ανακάλυψη του λειψάνου του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: