Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Την μνήμη της Αγίας Ισαποστόλου Μαρίας Μαγδαλινής τίμησαν στους Αγίους Τόπους.

Την ημέρα μνήμης της Αγίας Ισαποστόλου Μαρίας Μαγδαλινής, στις 4 Αυγούστου, στο Μετόχιο της Ρωσικής Πνεματικής Ιεραποστολής στα Μάγδαλα, όπου γεννήθηκε η Αγία, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ και πάσης Γαλιλαίας Κυριακός. Επίσης συλλειτούργησαν ο Αρχηγός της Ρωσικής Ιεραποστολής στην Ιερουσαλήμ Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος Μινάγιεφ, κληρικοί της Ιεραποστολής και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Μετά τη Θεία Σύναξη οι συλλειτουργούντες και οι πιστοί εν πομπή πορεύθηκαν στο αγίασμα , όπου έγινε το θαύμα της θεραπείας της Αγίας Μαρίας Μαγδαλινής.

Ο Μητροπολίτης Κυριακός μετέφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεοφίλου Γ΄ και τόνισε ότι η Αγία Μαρία η Μαγδαλινή επιδαψιλεύει πλουσίως τη χάρη σε όλους όσοι με πίστη προστρέχουν σε αυτή. Και η χάρη αυτή αισθάνεται ιδιαίτερα σε αυτό το άγιο τόπο.

Αυθημερόν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαλινής της Ιερά Μονής Γεθσημανής τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Βερολίνου, Γερμανίας και Μεγάλης Βρετανίας Μάρκος της Ρωσικής Υπερορίου Εκκλησίας, πλαισιούμενος απο τον κλειδούχο του Μετοχίου πάντων των Αγίων Προπατόρων στη Χεβρών ιερομόναχο Αλέξιο Αιλισέγιεφ, προσκυνητές κληρικούς από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, τηρώντας την καθιερωμένη παλαιά παράδοση, οι αδελφές της Ιεράς Μονής Γεθσημανής προσέφεραν στους προσκυνητές κόκκινα αυγά σε ανάμνηση του θαύματος, το οποίο συνόδευσε το κήρυγμα του Ευαγγελίου από την Αγία Μαρία η Μαγδαλινή μπροστά στο Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο.

http://www.mospat.ru/


Δεν υπάρχουν σχόλια: