Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΦΩΝΕΣ.


Στο τέλος της δεκαετίας του1940, καθώς οι κουμουνιστές ανήλθαν στην εξουσία, οι Ρώσοι στην Κίνα εξαναγκάστηκαν και πάλι σε φυγή, κυρίως μέσω των νησιών των Φιλιππίνων.
Το 1949 περίπου 5000 πρόσφυγες απο την Κίνα βρίσκονταν σε μια κατασκήνωση του Διεθνούς Οργανισμού για τους πρόσφυγες στο νησί Τουμπάμπαο. Ζούσαν εκεί σε σκηνές κάτω απο τις πιο πρωτόγονες συνθήκες.

Ολα τα παιδιά του ορφανοτροφείου μεταφέρθηκαν εκεί, όπως και οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς. Ζούσαν κάτω απο την συνεχή απειλή σφοδρών θυελλών, αφου το νησί βρίσκεται στο δρόμο εποχιακων τυφώνων, που περνούν απο το σημείο του Ειρηνικού Ωκεανού.

Κατά την διάρκεια της εικοσιεπτάμηνης λειτουργίας της ρωσικής κατασκήνωσης, μόνο μια φορά απειλήθηκε το νησί απο ένα τυφώνα, που ωστόσο άλλαξε την πορεία του και πέρασε γύρω απο το νησί. Κάθε βράδυ ο Αγιος περπατούσε γύρω απο όλη την κατασκήνωση, ευλογώντας την με το σημείο του σταυρού και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Αργότερα όταν οι άνθρωποι είχαν αναχωρήσει πια για διάφορες χώρες και η κατασκήνωση είχε σχεδόν εκκενωθεί , ένας σφοδρός τυφώνας σάρωσε την κατασκήνωση και την ισοπέδωσε.ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ,

ΒΙΒΛ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: