Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΑΘΗΝΑ.


ΓΙΩΤΑ .Α. ΠΑΜΠΑΛΟΥ : ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΜΟΝΤΑΖ

ΨΑΛΛΕΙ : Ο π.KABARNOS NIKODIMOS

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ : ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

www.byzmusic.gr

Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ 1570 ΒΡΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ , ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΞΥΛΟΛΙΘΟ ΑΣΚΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΙΩΝΟΒΙΑ ΕΛΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΕ ΣΗΜΑΔΙ ΙΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Η Ι. ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΤΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΤΟΣ 1590μ.χ.ΉΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ(ΕΞΑΡΤΙΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ).ΚΑΤΟΠΙΝ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ.ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ,ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΣΚΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΟΙ.ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

Ο ΝΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ.ΤΟ 1953 ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟ ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ.Η Ι.ΜΟΝΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ ,ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΕ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ,ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: