Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΕΝΑΣ ΠΟΝΗΡΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ.

 


Ένας πονηρός αρχιτέκτονας

 

Ένας πλούσιος κάλεσε κάποτε έναν αρχιτέκτονα που εργάστηκε γι 'αυτόν και είπε:

 

- Χτίστε ένα σπίτι σε μια μακρινή χώρα. Σχεδιασμός, καλός να γινει - όλα είναι στη διακριτική σας ευχέρεια. Θέλω να παρουσιάσω αυτό το σπίτι σε έναν αγαπητο  φίλο μου.

 

Ευχαριστημένος από την παραγγελία, ο αρχιτέκτονας πήγε στο εργοτάξιο. Εκεί, είχε ήδη προετοιμαστεί μια μεγάλη ποικιλία υλικών και εργαλείων.

 

Αλλά ο αρχιτέκτονας αποδείχθηκε πονηρός. Σκέφτηκε: «Γνωρίζω την επιχείρησή μου καλά - κανείς δεν θα παρατηρήσει εάν χρησιμοποιώ υλικά δεύτερης κατηγορίας ή κάνω κάτι που δεν είναι πολύ υψηλής ποιότητας. Το κτίριο θα εξακολουθεί να φαίνεται κανονικό. Μόνο εγώ θα ξέρω για μικρές ατέλειες. Αλλά με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσω να εκπληρώσω την παραγγελία γρηγορότερα και θα κερδίσω επίσης χρήματα με την πώληση ακριβών οικοδομικών υλικών. "

 

Η εργασία ολοκληρώθηκε μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία. Ο πελάτης ήρθε, εξέτασε τα πάντα και είπε:

 

- Πολύ καλό! Τώρα ήρθε η ώρα να παρουσιάσω αυτό το σπίτι στον φίλο μου. Με αγαπά τόσο πολύ που γι 'αυτόν δεν μετανιώνω για κανένα εργαλείο ή υλικό για την κατασκευή. Αυτός ο πολύτιμος φίλος είναι εσύ! Σας δίνω αυτό το σπίτι!

 

Ο Θεός δίνει σε κάθε άτομο ένα καθήκον στη ζωή, επιτρέποντάς του να το εκπληρώσει ελεύθερα και δημιουργικά. Και την ημέρα της ανάστασης, ο καθένας μας θα λάβει ως ανταμοιβή αυτό που έχει οικοδομήσει όλη του τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: