Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Μια λέξη για να ξεφύγεις σαν φίδι! Πατήρ Ιωάννης Ιστρατι.
Μια λέξη για να ξεφύγεις σαν φίδι

 Ακούω συνέχεια μέσα από ψυχοθεραπευτές, στόματα, δασκάλους, ηθοποιούς, influencers (sic), μερικές φορές -αλίμονο- ιερείς και θεολόγους, τη λέξη «ζευγάρι».
 Εκτός από το γεγονός ότι είναι μια τεχνική βλακεία, είναι επίσης μια βαθιά αντιχριστική λέξη, που περιλαμβάνει την κατανόηση μιας σχέσης μεταξύ δύο ανθρώπων, μιας σεξουαλικής και κοινωνικής τάξης, που καταρρίπτει την ιερή έννοια της οικογένειας.
 Ένα ωμό και ειλικρινές συνώνυμο της λέξης «ζευγάρι» είναι η πορνεία.  Συμβίωση.  Πορνεία. Η καλαίσθητη-δαιμονική στίλβωση που έλαβε, η εμφάνιση της ουδετερότητας, της ένταξης, της ανοχής, είναι μόνο μάσκες μπροστά στο άσχημο πρόσωπο της πραγματικότητας: σφαγείο για τη θανάτωση μωρών, φυτώριο για αμαρτίες, παγίδευση που βασίζεται στο πάθος.  Η κομψότητα της έκφρασης δεν μπορεί να καλύψει τη θλιβερή ουσία: άνθρωποι που στέκονται μαζί για την αμαρτία, χωρίς υπόσχεση ενώπιον του Θεού, χωρίς δέσμευση, χωρίς ευθύνη, χωρίς μέλλον στη Βασιλεία του Θεού.


 Συχνά ακούω ιερείς να φλυαρούν περίεργα για ζευγάρια ή ψευτο-ζευγάρι ψυχολόγους να δίνουν συμβουλές ευεξίας και ικανοποίησης.  Είναι τραγωδία.


 Η Εκκλησία ίδρυσε την οικογένεια ως εικόνα της Τριαδικής αγάπης, ως Εκκλησία στο σπίτι, ως μοναδικό κύτταρο του κοινωνικού και εκκλησιαστικού οργανισμού.  Επίσης, η Εκκλησία θεμελίωσε τον μοναχισμό, τη μοναξιά με τον Χριστό, το κοινόβιο, την υποχώρηση στα ησυχία της προσευχής για όσους αισθάνονται το κάλεσμα του Θεού.
 Το ζευγάρι είναι το αντιχριστιανικό και παθιασμένο σχίσμα της οικογένειας, ο καρκίνος των ζωωδών απολαύσεων χωρίς μέλλον, η σπασμένη κούνια από την οποία πέφτουν στην άβυσσο τα άγια μωρά που έστειλε ο Θεός.  Είναι μια άγονη σύμβαση από την οποία μπορείς να φύγεις ανά πάσα στιγμή, μια ανταλλαγή ζωντανής σάρκας, που προέρχεται από τη σφαίρα των μη μιλούντων που εγκαταλείπουν τα μικρά τους αφού ξεριζώσουν. 

 Το ζευγάρι είναι τέλειο και στον σοδομισμό και σε όλες τις πανσεξουαλικές εκτροπές «αυτής της πρόστυχης και αμαρτωλής εποχής».
 Ζητώ από όλους όσους αγαπούν τον Χριστό Θεό να αποφύγουν τη χρήση αυτής της λέξης που επισημοποιεί την αμαρτία, τη λαιμαργία, την απόρριψη του Θεού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: