Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΟΜΟΡΦΙΑ!!!!! ΓΡΑΦΉ Ο ΠΑΤΉΡ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ.Από το πρώτο λεπτό της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών ακούμε και διαβάζουμε ότι η Εκκλησία νικήθηκε, η Εκκλησία έχασε την μάχη, η Ορθόδοξη Ελλάδα νομοθέτησε υπέρ των ομοφυλόφιλων και άλλα παρόμοια (εξαιρώ τα χυδαία του τύπου η Εκκλησία τον ήπιε...)

Όλα αυτά δεν έχουν καμμία σχέση και δεν ακουμπούν την Εκκλησία. 

Πρώτον, η Ορθόδοξη Ελλάδα ήταν Ορθόδοξη και επί Βυζαντίου. Τότε που οι Αυτοκράτορες και η Σύγκλητος εξέδιδαν νομοθετήματα άλλες φορές εμπνευσμένα από την χριστιανική διδασκαλία και άλλες φορές σύμφωνα με τα πολιτικά συμφέροντα και αντίθετα με το Ευαγγέλιο. 

Δεύτερον, η Εκκλησία δεν μάχεται κυβερνήσεις ή οργανώσεις δικαιωματιστών. Η Εκκλησία δίνει την δική της μαρτυρία και την εμπειρία του δικού της τρόπου ζωής. Πάντοτε καλεί σε μετάνοια και αγιασμό. Η διδασκαλία της Εκκλησίας δεν αλλάζει και δεν μπορεί να αλλάξει. Ο λόγος του Χριστού παραμένει επίκαιρος πάντοτε. 

Τρίτον, η Εκκλησία δεν απαιτεί από τον καθένα πίστη. Όποιος θέλει πιστεύει, όποιος θέλει απορρίπτει. Η Εκκλησία όμως έχει κάθε δικαίωμα να αποκλείσει από την κοινότητά της όποιον την απορρίπτει. Άξιον και Δίκαιον.

Τέταρτον, ο Κύριος μας προειδοποίησε πως ο κόσμος δεν θα αποδεχθεί στην πλειοψηφία του το κήρυγμά Του. Ποιά πρέπει να είναι η στάση της Εκκλησίας;
Μας προέτρεψε: Αφήστε τα ζιζάνια να μεγαλώνουν μαζί με τα καλά φυτά. Δεν είναι δική μας εργασία να τα ξεριζώσουμε. Δική Του είναι όταν θα έρθει η ώρα. Η δική μας εργασία είναι να Αγιαζόμαστε και να καλούμε εαυτούς και αλλήλους σε μετάνοια.

Πέμπτον, εμείς οι Χριστιανοί εκτός από τα περί 666 έχουμε διαβάσει και τα άλλα που περιέχονται στην Αποκάλυψη; Γιατί μας διαφεύγει πως το Εσφαγμένον Αρνίον έχει ήδη νικήσει; Αυτή είναι η μαρτυρία των Μαρτύρων της Πίστεως. Ακολουθούμε και θυσιάζουμε την ζωή μας όχι για κάποιον που μάχεται αλλά για Αυτόν που ήδη έχει στεφθεί νικητής. Οπότε τι φοβάσθε και γιατί μερικοί θρηνείτε; 

Και ένα δωράκι για το τέλος: Η Εκκλησία δεν ζει στο παρελθόν ούτε διδάσκει οπισθοχώρηση. Ο κόσμος διαλαλεί ότι προοδεύει ενώ στην ουσία πνίγεται μέσα στα πάθη του. Λένε μερικοί ότι δεν θα επιτρέψουμε στην Εκκλησία να μας κάνει Ιράν. Εδώ γελάμε. Η Εκκλησία η οποία προστάτεψε το Ορθόδοξο Γένος κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας μας έσωσε και δεν μας άφησε να γίνουμε … Ιράν. Αν σήμερα υπάρχει κοσμικό κράτος στην Ελλάδα και ελευθερία να νομοθετούνται και ανόσια αυτό το οφείλετε στην Εκκλησία.

Γράφει ο σεβ. Nektarios Tsilis

Δεν υπάρχουν σχόλια: