Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021

Συναντώ συνεχώς άντρες που έχουν εντελώς παιδικό μυαλό.

 Συναντώ συνεχώς  άντρες που έχουν εντελώς παιδικό μυαλό. Λοιπόν, όπως τα παιδιά, δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Και ακόμη και τίποτα δεν μπορεί να εξηγηθεί.

 Χρειάζεται αγάπη για να είσαι Χριστιανός.

 Αυτό δεν είναι αρκετό για τους άνδρες ακόμη και για τα δικά τους παιδιά.

 Γιατί;

Επειδή έχουν αγάπη για τον εαυτό τους, και αυτό δεν είναι αγάπη - είναι ένα διεστραμμένο συναίσθημα. Γιατί διεστραμμένος; Αλλά επειδή είναι ανάποδα. Είναι σαν το ρολόι να πηγαίνει προς τα πίσω - προσπαθήστε να μάθετε τι ώρα είναι. Ομοίως εδώ, η αυτό-αγάπη είναι μια διαστροφή, επειδή θέλουν να πάρουν κάτι από γυναίκες, παιδιά, ακόμη και από τους γονείς τους.

 Επομένως, είναι ιδιότροποι, όπως τα παιδιά: όλοι θέλουν κάτι, όλοι είναι δυσαρεστημένοι με κάτι. Παρόλο που ένας άντρας πρέπει να δημιουργήσει τον παράδεισο γύρω του και να τον κάνει για την οικογένειά του, για τη γυναίκα του, για τα παιδιά. Για να τους αποτρέψουμε από όλα τα βλαπτικά αυτού του κόσμου. Αλλά δεν το ξέρει αυτό, δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν ξέρει πώς.

Ένας άντρας πρέπει να υπηρετεί την οικογένειά του.

Για να κάνεις τη γυναίκα σου ευτυχισμένη, να κάνεις τα παιδιά σου ευτυχισμένα ...

Ο ίδιος ο Χριστός ήρθε στη γη για να μην εξυπηρετηθεί από κάποιον, αλλά για να υπηρετήσει τους άλλους. Και καθώς μεγάλωσε στο σπίτι του Ιωσήφ, άρχισε να υπηρετεί: Θεράπευσε, έτρωγε και μεγάλωσε και δίδαξε. Δεν υπήρχε χρόνος για ύπνο. Αυτό πρέπει να κάνει ένας άντρας ... Τώρα δεν μπορείτε καν να σύρετε έναν φτωχό Ρώσο άνδρα στην εκκλησία, γιατί φοβάται, είναι ντροπαλός, είναι μικρός, δεν ξέρει πώς να σηκωθεί, δεν ξέρει τίποτα , δεν ξέρει πώς να διαβάσει ένα βιβλίο.

Δεν έχει τη δύναμη να διαβάσει το Νόμο του Θεού, να καταλάβει τουλάχιστον κάτι, επειδή κακομαθημένος. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα: ούτε να μάθεις, ούτε να αναγνωρίσεις, ούτε να προστατέψεις. Επομένως, πρέπει να ελπίζουμε (και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα!) Στον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Για αυτόν είναι δόξα, τιμή και λατρεία για πάντα και για πάντα.

πρωτοπρεσβύτερος  Δημήτρης Σμύρνοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: