Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Οι τρεις τρόποι!!!!


Οι τρεις τρόποι

 Διαβάζοντας την αφήγηση της Γέννησης του Ιησού, βλέπουμε πραγματικά τρεις τρόπους να γνωρίσουμε και να βιώσουμε τον Θεό στην ιστορία.

 Ο πρώτος τρόπος είναι ο τρόπος των μάγων.  Χιλιάδες χρόνια αστρονομικών μελετών και παρατηρήσεων, χιλιάδες χιλιόμετρα, εκατοντάδες παλαιοχριστιανοί, δεκάδες γενιές σοφών, για να περπατήσουμε τον Δρόμο της Υψηλής Ανατολής, ακολουθώντας το Άστρο της Χάριτος, μέχρι τη Βηθλεέμ.

 Ο δεύτερος τρόπος για να γνωρίσεις τον Θεό είναι ο τρόπος των ποιμένων.  Μοναξιά, προσευχή, απλότητα, ταπείνωση, ακολουθώντας την πραότητα των προβάτων, ειρήνη, υπακοή.  Και ο Θεός είναι κοντά, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, και έρχεται ο άγγελος Κυρίου και τους καλεί να προσκυνήσουν και να φιλήσουν το πιο πολύτιμο Μωρό στο σύμπαν: τον Θεό στη γη.

 Ο τρίτος τρόπος για να γνωρίσεις τον Θεό είναι ο δρόμος της Παναγίας.  Θεία λειτουργία, υπέροχη παρθενία, ακρόαση του Θεού στην καρδιά, αδιάλειπτη προσευχή, και ο Θεός γεννιέται στην καρδιά σας.  Μηδέν χιλιόμετρα.  Χτυπήστε την καρδιά Του στην καρδιά σας.  Το νιώθεις μέσα σου σαν θεϊκό αεράκι Ζωής.

 Ο πρώτος τρόπος είναι ο δρόμος της επιστήμης, της ανθρώπινης σοφίας.  Μάγοι
 Ο δεύτερος τρόπος είναι ο δρόμος της ταπεινοφροσύνης και της απλότητας.  Ποιμένες.
 Ο τρίτος τρόπος είναι ο μυστικός τρόπος της αδιάλειπτης προσευχής, μέσω του οποίου γεννιέται μέσα σου ο Θεός.  Παρθένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: