Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Πρωτοπρεσβύτερος Valentin Biryukov .Μόλις μαθαίνουμε να ζούμε στη γη .50


Προστατέψτε την ουράνια αγάπη

Υπήρχαν πολλά τέτοια παραδείγματα για τα οποία μίλησα στη ζωή. Θέλουν όμως όλοι να ακούσουν και να πάρουν μάθημα; Τις περισσότερες φορές δεν αναζητούμε τη σωτηρία της ψυχής, αλλά τη γήινη ευημερία. Μουρμουρίζουμε στη λύπη, θέλουμε να οικοδομήσουμε την ειρήνη στη γη. Αλλά ποτέ δεν υπήρξε και ποτέ δεν θα υπάρξει ειρήνη στη γη. Γιατί η γη είναι ένα στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης. Υπάρχει ορατή και αόρατη κατάχρηση. Ο πνευματικός πόλεμος γίνεται στις καρδιές μας. Πολλοί άνθρωποι τώρα φοβούνται τους χρόνους του Αντίχριστου. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι το τρομερό μέλλον θα δημιουργηθεί από τους ίδιους τους ανθρώπους.


 Ο Θεός πάντα δημιουργούσε την αγάπη και την καλοσύνη, αλλά ο διάβολος σπέρνει το θάνατο και το κακό. Και ο Κύριος θα νικήσει αυτό το κακό, και κανένας αντίχριστος δεν είναι τρομακτικός για έναν Χριστιανό αν εμπιστεύεται στον Κύριο με όλη του την καρδιά. Πολλοί άνθρωποι προβλέπουν το έτος του τέλους του κόσμου. Και ποιος, εκτός από τον Κύριο, ξέρει πότε θα γίνει αυτό; Επομένως, πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για αυτό το σκοπό. Φυσικά, σκέφτομαι και αυτές τις εποχές. Καταλαβαίνω: όλα είναι στα χέρια του Θεού. Αν όμως γίνει το άγιο θέλημά Του, θα ήθελα να ζήσω μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Γιατί; Γιατί ξέρω ότι οι στενοχώριες που έρχονται θα είναι δύσκολες. Αυτές τις στενοχώριες τις έχω φάει. 

Όλα όσα ζήσαμε ήταν χρήσιμα για την ψυχή - τόσο η εμπειρία της εξορίας όσο και η υπέρβαση των καταστροφών του πολέμου και του αποκλεισμού. Έχω ήδη ολοκληρώσει αυτό το μάθημα της επιστήμης και χαίρομαι όταν καταφέρνω να υπομείνω τα πάντα με τη βοήθεια του Θεού. Αλλά είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να επιβιώσουν στις αντιξοότητες. Χρειάζονται βοήθεια. Σε όλους -και αδύναμους και δυνατούς- πρέπει να υπενθυμίζεται ότι ο Κύριος θα βοηθά πάντα. Έχοντας βιώσει όλα τα άσχημα, πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Ξέρω τη γεύση της θλίψης, έμαθα να συμπονώ τους γείτονές μου, να καταλαβαίνω τη θλίψη των άλλων. Στις θλίψεις - παρόντες και μελλοντικοί - πρέπει να μάθουμε ιδιαίτερα να αγαπάμε τον πλησίον μας. Δεν υπάρχει λόγος να τους προσβάλλουμε. Πρέπει να επισκεπτόμαστε τον καθένα και τον καθένα με την αγάπη του Χριστού. Προσευχηθείτε για εκείνους που είναι αδύναμοι στην πίστη. 


Μεταμορφώστε τα πάντα με αυτή την αγάπη που μας πρόσταξε ο Κύριος. Ο αγώνας, ο πόλεμος, η αόρατη μάχη με το κακό για την αιώνια ζωή - είναι πάντα σε εξέλιξη. Λοιπόν, αγαπητά παιδιά, αγαπητοί άνθρωποι του Θεού, γίνετε στρατιώτες, υπερασπιστείτε την ουράνια αγάπη, την αιώνια αλήθεια. Και ο Κύριος έχει προετοιμάσει τα πάντα για εμάς - από «προς» έως «προς». Από εμάς εξαρτάται μόνο πώς θα προετοιμαστούμε, πώς θα υπερασπιστούμε και θα εκπληρώσουμε τον Νόμο του Θεού, πώς θα υπερασπιστούμε αυτό το ουράνιο δώρο κάθε λεπτό, κάθε ώρα. Και τα παραδείγματα που περιέγραψα ενισχύουν την πίστη μας. Όλη αυτή η ζωή είναι ένα σχολείο. Όλη μας η ζωή συνίσταται μόνο στην προετοιμασία για το αιώνιο. Εδώ στη γη δεν ζούμε, αλλά μόνο μαθαίνουμε να ζούμε στην Ουράνια Πατρίδα. Δόξα στον Θεό για όλα—για το γεγονός ότι ο Κύριος ακόμη μας ανέχεται και περιμένει αληθινή μετάνοια και προσευχή από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: