Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΎΣ ΆΛΛΟΥΣ !!!!


 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΎΣ ΆΛΛΟΥΣ 

Είχα έναν πολύ στενό φίλο που έπαθε καρκίνο. Λίγο πριν πεθάνει, ρώτησα τον Γέροντα Παΐσιο: «Πες μου, έχει δύναμη η προσευχή μου για έναν φίλο;» Ο γέροντας απάντησε: «Γιατί προσεύχεσαι μόνο για ένα 
άτομο, προσευχήσου για όλους τους ανθρώπους, για όλους όσους είναι άρρωστοι με σοβαρές ασθένειες στον κόσμο.
Η προσευχή είναι σαν ένα λεωφορείο—το ίδιο είναι να προέρχεται από τον οδηγό ενός λεωφορείου που μεταφέρει εκατό άτομα και από τον οδηγό ενός λεωφορείου που μεταφέρει ένα άτομο».

Αναφώνησα: «Μα τα υπόλοιπα δεν τα ξέρω!» Και ο γέροντας είπε: «Η Υπεραγία Θεοτόκος σε γνωρίζει; Της είσαι άγνωστος, δεν μπορείς να τη βοηθήσεις με κανέναν τρόπο, δεν σε χρειάζεται, οπότε γιατί να σε βοηθήσει; Αυτή είναι η λογική σου. Οι ιερείς του Ισραήλ που σταύρωσαν τον Χριστό προσευχήθηκαν για τον εαυτό τους και έκαναν θυσίες για τον εαυτό τους για να εκπληρώσει ο Κύριος τις προσωπικές τους επιθυμίες. Δεν προσευχήθηκαν για τους άλλους, δεν προσευχήθηκαν για τον Κύριο να τους δείξει το θέλημα του Θεού για τους άλλους ανθρώπους. Όταν προσεύχεσαι μόνο για τα προσωπικά σου προβλήματα, είναι σαν να πηγαίνεις σε κάποιον βουλευτή και να ζητάς μια προσωπική χάρη για τον εαυτό σου. Μάθετε να προσεύχεστε για τους ανθρώπους γύρω σας και τότε θα γίνετε σαν τον Κύριο και τη Μητέρα του Θεού."

Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: