Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Ο άνθρωπος είναι ένα αθάνατο και αιώνιο ον!!!

Ο άνθρωπος είναι ένα αθάνατο και αιώνιο ον
 Είναι τρομερό να είσαι άνθρωπος,  ένας άνθρωπος  είναι αθάνατος και αιώνιος.  Εσύ κι εγώ ταξιδεύουμε σε μια γιορτή σκουληκιών, ο τελευταίος σταθμός της ζωής μας είναι στον τάφο.
 Τι χρησιμεύει η επιστήμη και ο πολιτισμός και ο πολιτισμοι οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα πανεπιστήμια, τα εργαστήρια, οι πτήσεις στο διάστημα, τι αξίζει για εσάς;  Αύριο είσαι υποψήφιος για βρώμα ρε άνθρωπε - βρωμερό πτώμα.  Αυτός είσαι χωρίς Χριστό, αυτός χωρίς Αιώνια Ζωή, αυτός χωρίς αθανασία!
 Ο άνθρωπος είναι ένα αθάνατο και αιώνιο ον.  Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε για την αθανασία και την αιώνια ζωή, ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε για να είναι ένα παροδικό σκουλήκι στη γη, αλλά ένα αιώνιο ον στη γη.
 Τι είναι ο άνθρωπος χωρίς την Αιώνια Ζωή;  Ένα σακουλάκι ματωμένο αργιλώδες, ένα σακουλάκι γεμάτο σκουλήκια.  Τι είναι ο άνθρωπος χωρίς αθανασία;  Η ατυχία του σύγχρονου και νέου Ευρωπαίου ανθρώπου.
 Όποιος υπηρετεί τον Θεό υπηρετεί τον εαυτό του, υπηρετεί στην αιωνιότητα του, υπηρετεί τον αιώνιο άνθρωπο του μέσα του, υπηρετεί τον αθάνατο άνθρωπό του μέσα του.


Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: