Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Θαυμαστά γεγονότα!!!!!!!!


 

Irina Krikheli

Η νέα ιστορία της Irina Krikheli είναι για το κακό που κάνουν στην ψυχή η μαντεία και η μαγεία. Ελπίζουμε, μαζί με τον συγγραφέα, αυτή η δημοσίευση να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για όλους όσους δεν βλέπουν τίποτα κακό στις μαγικές πρακτικές. Αλίμονο, ακόμη και μεταξύ των Ορθοδόξων Χριστιανών, δεν το καταλαβαίνουν όλοι ξεκάθαρα.

Συνάντησα αυτήν την εύθραυστη, όμορφη Μοσχοβίτη στην εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στην Τιφλίδα όταν έφτασε στη Γεωργία. Τότε ήξερα ότι ένα από τα τέσσερα παιδιά της Λίας ήταν άρρωστο και ότι έχτιζε ένα φιλανθρωπικό κέντρο αποκατάστασης παιδιών στο Ουρέκι. Πολύ αργότερα, η Leah και εγώ γίναμε φίλοι και μου είπε μια τόσο ασυνήθιστη ιστορία της ζωής της που αποφάσισα να γράψω οπωσδήποτε γι' αυτήν.

Η Leah γεννήθηκε τη δεκαετία του 1980, στη Μόσχα, σε μια πολύ συνηθισμένη οικογένεια. Ήταν μοναχοπαίδι. Σε ηλικία περίπου 5 ετών, το κορίτσι συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν σαν όλους τους άλλους. Η Λία ανακάλυψε το δώρο της όρασης, το δώρο της προφητείας. Μπορεί ένας απλός άνθρωπος να δει το μέλλον, να προβλέψει τον θάνατο των αγαπημένων του, να επικοινωνήσει με τον κόσμο των νεκρών;

Σε αυτή την ηλικία, η Λία προέβλεψε ποιος από την οικογένεια θα πέθαινε πότε, και αυτή η προφητεία της εξακολουθεί να γίνεται πραγματικότητα. Κάπου μέχρι την ηλικία των 11 ετών, είχε απλώς οράματα, και ξεκινώντας από την εφηβεία, άρχισαν να συμβαίνουν πολύ τρομακτικά φαινόμενα γύρω και μέσα της: υπήρχαν ασυνήθιστοι ήχοι, παράξενα οράματα, γενικά, τέτοιες διεισδύσεις στη ζωή της που δεν μπορούσε να ελέγξει. . Η Λία, φυσικά, είπε στους γονείς της για αυτό, αλλά αυτοί δεν την πίστεψαν, το θεώρησαν εφηβικές φαντασιώσεις και της γέλασαν. Τότε η Λία αποφάσισε να πάει στην εκκλησία και να της πει αναλυτικά όλα όσα της συνέβαιναν. 

Στην εκκλησία την άκουγαν πολύ προσεκτικά, σε αντίθεση με τους γονείς της, την πίστεψαν αμέσως. Κατάλαβαν τι συμβαίνει στην κοπέλα και είπαν ότι έπρεπε οπωσδήποτε να βαφτιστεί. Η Λία πήρε αυτή τη συμβουλή πολύ σοβαρά και, συνειδητοποιώντας ότι οι γονείς της δεν θα το καταλάβαιναν, καθώς ήταν και οι δύο ένθερμοι αντίπαλοι της πίστης, αποφάσισε να εμπιστευτεί τη γιαγιά της. Η γιαγιά όμως, δυστυχώς, δεν στήριξε την εγγονή της και αποκάλυψε την πρόθεσή της στους γονείς της, οι οποίοι την ειρωνεύτηκαν και απαγόρευσαν αυστηρά τη βάφτιση της κόρης της.

Γενικά, η σχέση της Λίας με τους γονείς της ήταν πάντα δύσκολη. Αυτό το αίσθημα ανησυχίας και απόρριψης στην οικογένεια οδήγησε στη Λία να βυθιστεί στη μαγεία.

Διάβασε βιβλία, ενδιαφέρθηκε, δοκίμασε κάτι και τα κατάφερε. Η Λία σκέφτηκε μέσα της: «Αποδεικνύεται ότι όλα είναι εύκολα και απλά. Όλα λειτουργούν φυσικά και, το πιο σημαντικό, δεν χρειάζεται να καταβάλετε σχεδόν καμία προσπάθεια!». Μόνο πολύ αργότερα συνειδητοποίησε ότι αυτό δεν ήταν ένα εσωτερικό δώρο, πόσο μάλλον ένα δώρο από τον Θεό, όπως πολλοί άνθρωποι πιστεύουν.

Στα νιάτα της, η Λία γνώρισε έναν άντρα που αργότερα έγινε σύζυγός της. Αυτός ο άντρας είχε επίσης τέτοιες ικανότητες και την έπεισε ότι έπρεπε να συνεργαστεί μαζί του και άρχισε να τη διδάσκει. Η Λία μπορούσε να καταλάβει, κοιτάζοντας το δρόμο, τι ατύχημα είχε συμβεί πρόσφατα εκεί, μπορούσε να πει περιουσίες στους χάρτες, άλλα χαρακτηριστικά της μάντισας, μπορούσε να επικοινωνήσει με τον κόσμο των νεκρών... Ήταν μόλις 18 ετών εκείνη την εποχή , και μετά δεν σκέφτηκε πραγματικά από πού το πήρε τέτοιες ικανότητες και αν της τις δίνει ο Θεός.

Σύντομα αυτή και ο σύζυγός της άρχισαν να εργάζονται σε ένα μαγικό σαλόνι στη Μόσχα, στον πρώτο ναό αφιερωμένο στην παγανιστική θρησκεία του βουντού. Ήταν αρχές της δεκαετίας του 2000, οι παραγγελίες ήταν κυρίως από τον επιχειρηματικό κόσμο, πλήρωναν πολύ καλά, απλά δεν υπήρχε τέλος στους πελάτες. Και αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο, εύκολο χρήμα που ήρθε το ίδιο εύκολα και ξοδεύτηκε το ίδιο εύκολα.

Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας από τις τελετουργίες, η Λία είδε μια γυναικεία σιλουέτα. Αυτή η σιλουέτα ήταν ελαφριά, σχεδόν διάφανη και απολύτως καθόλου τρομακτική. Η γυναίκα είπε: «Σε 10 ακριβώς χρόνια θα φύγεις». Παρά το γεγονός ότι αυτό έγινε αντιληπτό από τη Λία ως προφητεία θανάτου, για κάποιο λόγο αυτό το όραμα της έδωσε ένα αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας. Αυτό το θυμόταν καιρό, υπολογίζοντας ότι θα της συνέβαινε στα 28 της...

Πέρασε ο καιρός, είχε ήδη περάσει ενάμιση χρόνο από τότε που η Λία άρχισε να εργάζεται στο μαγικό σαλόνι και μετά υπήρξαν λιγότερες παραγγελίες, ο γάμος άρχισε να καταρρέει και ο ναός του βουντού κάηκε. Η Λία άρχισε να φοβάται πολύ από τις επιθετικές εκδηλώσεις του συζύγου της με φόντο τα μαλακά ναρκωτικά και το αλκοόλ. Δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει αυτή τη σχέση και ξεκίνησε τον χωρισμό τους. Κι έτσι, ο γάμος τους έμεινε στο παρελθόν, αλλά ο κόσμος της μαγείας δεν άφησε τη Λία να φύγει. Αποκοιμήθηκε με κάρτες και ρούνους κάτω από το μαξιλάρι της, προσπάθησε να υπολογίσει τα πάντα στη ζωή της - κάθε επόμενο βήμα, κάθε γεγονός. Και αυτό δεν ήταν πλέον απλώς ένα χόμπι - η Λία ζούσε τώρα έτσι και δεν μπορούσε πλέον να φανταστεί τον εαυτό της χωρίς αυτό.

Σύντομα έπεσε στον γάντζο ενός μάγου, πιο δυνατο και πιο έμπειρο .Μάντιες, προβλέψεις, συνωμοσίες, στις οποίες αφιέρωσε όλο της τον χρόνο, την απορρόφησαν όλο και περισσότερο, παρασύροντάς την σε μια θανατηφόρα χοάνη από την οποία, όπως φαινόταν, δεν υπήρχε διέξοδος. Η Λία πίστευε αφελώς ότι μπορούσε να ελέγξει τα πάντα, αλλά η ίδια σταδιακά γλίστρησε σε σοβαρή κατάθλιψη. Φαινόταν ότι έκανε καλή δουλειά, βοηθούσε ανθρώπους, που την υποστήριζαν πραγματικά και θα έπρεπε να της είχαν δώσει δύναμη, αλλά εδώ είναι το παράδοξο - η ζωή έχανε όλο και περισσότερο νόημα για εκείνη. Η Λία είχε πάντα την αίσθηση ότι κάτι την έδιωχνε μέσα της, ότι δεν υπήρχε γαλήνη, ότι η ψυχή της τριγυρνούσε, σαν σε κλουβί, και δεν μπορούσε να βρει γαλήνη πουθενά. Όπως είπε και η ίδια:

«Ήμουν συνεχώς ανήσυχη, ανήσυχη, δεν έβρισκα θέση για τον εαυτό μου και αυτό το συναίσθημα με οδήγησε, με οδήγησε κάπου στο δάσος, σε εγκαταλελειμμένα μέρη, σε ένα νεκροταφείο τη νύχτα. Έρχεσαι εκεί και προσπαθείς να καταλάβεις γιατί ήρθες εδώ, τι πρέπει να βρεις εδώ, τι θέλουν να σου δείξουν...

Η Λία δεν έβλεπε πια το νόημα στη ζωή της, ο κόσμος των νεκρών της φαινόταν πολύ πιο ελκυστικός από τον κόσμο των ζωντανών, και όσο εμβαθύνει στη μαγεία, τόσο πιο επίμονα την κυνηγούσε η σκέψη ότι δεν είχε πια οτιδήποτε για να ζήσεις.

Και ξαφνικά η Λία ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος. Ο πατέρας αυτού του παιδιού ήταν στην πραγματικότητα ένα τυχαίο άτομο στη ζωή της. Και σίγουρα δεν ήταν σε θέση να προβλέψει αυτή την εγκυμοσύνη. Πριν από αυτό, αυτή και ο πρώτος της σύζυγος έχασαν δύο παιδιά και σκέφτηκαν, σύμφωνα με τους γιατρούς, ότι ήταν αδύνατο να κάνει παιδιά.

Η εγκυμοσύνη την επανέφερε στη ζωή, την έφερε πίσω στη συνειδητοποίηση ότι δεν είναι όλα στη δύναμή της, ότι κάποιος από ψηλά είναι από πάνω της και της έστειλε αυτό το παιδί, την έστειλε τώρα, όταν σταμάτησε να βλέπει κανένα νόημα στη ζωή της.

Η Λία συνέχισε να ασκεί μαγεία τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά τη γέννηση της κόρης της. Στην πραγματικότητα, δεν χρειαζόταν καν τέτοια ειδικά χαρακτηριστικά όπως κάρτες, ρούνους και άλλα αντικείμενα για αυτό - είδε τα πάντα χωρίς αυτά. Ήταν δύο κόρες, η ζωή φαινόταν να συνεχίζεται ως συνήθως, αλλά η Λία, παρ' όλα αυτά, άρχισε να επιστρέφει σε μια κατάσταση βαριάς κατάθλιψης...

Εν τω μεταξύ, πλησίαζε το 28ο έτος της ζωής της και πρόσφατα η Λία ένιωθε σαν να την καθοδηγούσε κάποιος από ψηλά: ένας άντρας, ο οποίος ασκούσε πολύ βαριά μαγεία, της έδωσε ξαφνικά μια παλιά Βίβλο, λέγοντας: «Ένιωσα ότι πρέπει να σου τη δώσω" Διάφοροι άνθρωποι ήρθαν κοντά της και είπαν ότι έπρεπε οπωσδήποτε να βαφτιστεί και οι φίλοι της άρχισαν να βλέπουν όνειρα για αυτήν στο ναό. Σταδιακά, η Λία άρχισε να καταλαβαίνει τι μιλούσε εκείνη η γυναίκα στο όραμα - για την έξοδο από τον κόσμο της μαγείας, και ότι, εκτός από τον θάνατο, υπάρχει και άλλο μονοπάτι - το βάπτισμα, η δεύτερη γέννηση ενός ατόμου. Έτσι ο Κύριος, μιλώντας της σε μια γλώσσα που μπορούσε να καταλάβει εκείνη τη στιγμή, την οδήγησε στον ναό. 5 χρόνια πριν από αυτό, έκανε φίλους με έναν τύπο που υπηρετούσε ως διάκονος στην εκκλησία, ο οποίος, πριν έρθει στην πίστη, έκανε επίσης το ίδιο πράγμα με τη Λία - μαγεία. 

Καταλάβαινε τέλεια την καταστροφικότητα του μονοπατιού που είχε επιλέξει και μπορούσε να την προειδοποιήσει και να την κατευθύνει στον σωστό δρόμο. Και όταν η Λία πήρε την απόφαση για τη Βάπτιση, ήρθε ακριβώς εκεί, στον αγαπημένο της ναό.

Ένας ηλικιωμένος ιερέας βγήκε κοντά της, άρχισε να της μιλάει, είπε μόνο μερικές φράσεις που βυθίστηκαν βαθιά στην ψυχή της, και τότε τα δάκρυα της Λίας άρχισαν να κυλούν, χύθηκαν σαν χαλάζι και δεν μπορούσε να τα σταματήσει με κανέναν τρόπο. Βλέποντας την κατάστασή της δεν τη ρώτησε τίποτα, απλά κάθισε δίπλα της κλαίγοντας πικρά και στο τέλος είπε ότι έπρεπε οπωσδήποτε να βαφτιστεί. Αυτός ήταν ο πρύτανης του ναού εκείνη την εποχή, δεν είχε βαφτίσει πλέον κανέναν, αλλά η Λία είπε ότι θα τη βάφτιζε προσωπικά. Μετά την πρώτη συνομιλία, Confession, ήρθε κοντά του για αρκετούς μήνες μόνο και μόνο για να «φωνάξει». Τα δάκρυα κύλησαν σε ένα ρυάκι, και δεν μπορούσε να τα σταματήσει, η Βάπτιση αναβλήθηκε πολλές φορές. Προφανώς η ψυχή της, βασανισμένη, εξαπατημένη να υπηρετήσει τον πονηρό, έπρεπε να καθαριστεί με αυτά τα δάκρυα, για να επιστρέψει σε Εκείνον που όλο αυτό τον καιρό θρηνούσε για την κατάσταση της χαμένης κόρης Του, θλίβεται και περίμενε με έλεος τη μετάνοιά της.

 Και όταν τελικά δεν έμειναν άλλα δάκρυα, η ίδια η Λία ένιωσε ότι ήταν πλέον έτοιμη να δεχτεί το Βάπτισμα. Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, η Λία είχε ένα όραμα: σαν να ήταν ξαπλωμένη σε έναν τάφο, και κάποιος από ψηλά έσκιζε το χαλαρό χώμα του τάφου και της έδινε ένα χέρι. Η Λία δεν μπορεί να σηκωθεί, τα χέρια και τα πόδια της δεν την υπακούουν, όπως ένα άτομο που είναι ακίνητο για πολύ καιρό. Τελικά, μέσα από μια προσπάθεια θέλησης, σηκώνεται όρθια, και μένει άναυδη με αυτό που βλέπει. Μπροστά της είναι ένας τεράστιος, πολύ όμορφος κόσμος, και σε αυτόν τον κόσμο του Θεού υπάρχει τόσος αέρας, που της λείπει τόσο πολύ τελευταία η Λία, που μπορούν επιτέλους να αναπνεύσουν ελεύθερα, με όλο τους το στήθος. Σε αυτόν τον κόσμο του Θεού είναι τόσο καλό και ήρεμο που καταλαβαίνει ότι η ζωή της μπορεί να είναι ευτυχισμένη μόνο δίπλα Του, μόνο δίπλα στον Θεό.

Αργότερα, αυτός ο ιερέας έγινε πνευματικός της πατέρας και η Λία έγινε μόνιμη ενορία του ναού.

Ζήτησε πραγματικά από τον Κύριο να της πάρει αυτό το φοβερό δώρο, ζήτησε με δάκρυα, με την ελπίδα ότι ο παντοδύναμος Κύριος θα τη βοηθούσε σε αυτό, και την άκουσε και δεν την άφησε χωρίς βοήθεια. Έχοντας περπατήσει ολοκληρωτικά αυτό το μονοπάτι, η Λία θέλει να βοηθήσει άλλους, να προστατεύσει ακόμα εύθραυστες ψυχές:

– Έχοντας πει μια φορά την τύχη σας και έλαβε την απάντηση που έγινε πραγματικότητα, ένα άτομο βλέπει ότι αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο, ότι οι «συμβουλές» είναι κάτι παραπάνω από προσιτές. Θέλει να μάθει κάτι άλλο και αρχίζει να λέει όλο και πιο συχνά. Ως αποτέλεσμα, αυτή η επιθυμία να υπολογίσει τα πάντα, αυτή η βιασύνη για ενδείξεις του στερεί την ικανότητα να παίρνει ανεξάρτητες αποφάσεις και αυτός ο εθισμός, όπως και κάθε άλλος, οδηγεί στο γεγονός ότι ένα άτομο στερείται τη θέλησή του. Όταν κάτι γίνεται πραγματικότητα, και κάτι άλλο, συνήθως το πιο επιθυμητό, ​​δεν συμβαίνει, ένα άτομο βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης, και σε αυτήν την κατάσταση είναι απολύτως ευάλωτος, ευάλωτος στη μεγάλη αμαρτία, στον εθισμό, στην προσπάθεια αυτοκτονία, που είναι αυτό που προσπαθεί να τον πείσει να κάνει. Επομένως, οι περισσότεροι από αυτούς που ασχολούνται σοβαρά με αυτό τελειώνουν τη ζωή τους πολύ άσχημα. 

Είτε τρελαίνονται, είτε προσπαθούν να αυτοκτονήσουν είτε πεθαίνουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Άλλωστε, η μαντεία, ακόμη και η πιο απλή, για να μην αναφέρουμε άλλες τελετουργίες, είναι πάντα μια προσπάθεια επαφής με τον άλλο κόσμο, ο πραγματικός στόχος των κατοίκων του οποίου είναι στην πραγματικότητα να καταστρέψουν έναν άνθρωπο. Το μόνο επιτρεπτό σε αυτή την περίπτωση είναι η προσευχή στον Θεό και η εμπιστοσύνη στο θέλημά Του. Και υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά σε αυτό. Πράγματι, σε αυτή την περίπτωση, προσευχόμαστε να διαχειριζόμαστε τη ζωή μας σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και να μας δοθεί όχι αυτό που θέλει ο ίδιος ο άνθρωπος, αλλά αυτό που είναι χρήσιμο στην ψυχή του για σωτηρία. Δεν μπορείς να πας στην εκκλησία και ταυτόχρονα να ασχολείσαι με την μαγεία ακόμη και μόνο για τον εαυτό σου. Δεν μπορείτε να υπηρετήσετε τον Θεό και τον διάβολο, αφού η μαντική δεν είναι  από τον Θεό!

Στη νέα της ζωή, η Λία ανησυχούσε πολύ να βρει μια επιχείρηση που θα μπορούσε τώρα να κάνει, κάτι που ευχαριστούσε τον Θεό. Ήθελε πάλι να βοηθήσει τους ανθρώπους, αλλά τώρα μόνο με τη βοήθεια του Θεού και την ευλογία Του. Και ο Κύριος δεν την άφησε χωρίς βοήθεια, και της βρέθηκε κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με μια από τις εκπαιδεύσεις, η Leah είναι ψυχολόγος. Με την ευλογία του εξομολογητή της, αποφάσισε να βελτιώσει τα προσόντα της, να σπουδάσει για να γίνει Ορθόδοξη ψυχολόγος και μπήκε στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο στη Σχολή Συμβουλευτικής. Έχοντας περάσει από ένα τόσο δύσκολο μονοπάτι, τώρα εργάζεται ως ψυχολόγος και μπορεί να υποστηρίξει εκείνους τους ανθρώπους που, όπως και εκείνη, είναι μπλεγμένοι στα άγρια ​​του κακού, και αυτό είναι πάντα εμπιστευτικό και δωρεάν.

Για πολλά χρόνια, η Λία εργάστηκε ως τραγουδίστρια στη χορωδία, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας μας στην Τιφλίδα Alexander Nevsky. Η πρώτη της εκπαίδευση ήταν το τραγούδι, και χαίρεται που μπορούσε να εργαστεί για τον Κύριο. Για να τραγουδήσει στη χορωδία, περπάτησε από το ένα μέρος της πόλης στο άλλο, ακόμη και όταν δεν λειτουργούσε κανένα μέσο μεταφοράς στην Τιφλίδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Είναι μεγάλη ευτυχία όταν κάθε λεπτό είσαι μέσα στη λειτουργία και μπορείς όχι μόνο να πάρεις, αλλά και να δώσεις στον Κύριο με τα ταλέντα σου, που Εκείνος σου έδωσε», λέει.

Πίσω στη Μόσχα, η Λία συνάντησε έναν συνηθισμένο άνθρωπο, χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες, αλλά έναν πιστό, με τον οποίο παντρεύτηκαν, έκαναν οικογένεια και ο Κύριος ευλόγησε τον γάμο τους με τη γέννηση παιδιών.

Λοιπόν, το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή της Λίας, αφού ήρθε στην πίστη, ήταν η κατασκευή ενός φιλανθρωπικού κέντρου αποκατάστασης για άρρωστα παιδιά. Μετά τη γέννηση του μεγαλύτερου γιου τους, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τον τοκετό και γεννήθηκε με πολλές διαγνώσεις (το παιδί πέρασε τις πρώτες 11 ημέρες της ζωής του σε τεχνητό αερισμό, υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, ενδοκοιλιακή αιμορραγία), η Λία και ο σύζυγός της, όπως όλοι οι γονείς , έκανε ό,τι ήταν δυνατό και είναι αδύνατο για τον Σεραφείμ (αυτό είναι το όνομα του αγοριού που γεννήθηκε την ημέρα της μνήμης του Σεραφείμ του Σαρόφ) απλώς να επιζήσει. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα μακρύ ταξίδι διάγνωσης και αποκατάστασης, προσπάθειες να βοηθηθεί το μωρό τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ευρώπη, ελπίδες, απόγνωση και πάλι η πεποίθηση ότι η ανάρρωση είναι δυνατή. Αλλά ουσιαστικά δεν υπήρχαν αποτελέσματα μέχρι που η Leah και το παιδί της ήρθαν σε εμάς στη Γεωργία, στο Ureki, στη μαγνητική άμμο. Μετά από δέκα μέρες παραμονής εκεί, το παιδί, που δεν είχε μιλήσει πριν, άρχισε να προφέρει έως και πέντε νέες λέξεις την ημέρα και να παίρνει βάρος. Η σωματική δραστηριότητα αυξήθηκε επίσης, ο ύπνος ομαλοποιήθηκε, αρκετοί τύποι αλλεργιών εξαφανίστηκαν και η πέψη βελτιώθηκε.

Οι γονείς, βλέποντας μια τέτοια απροσδόκητη και προφανή πρόοδο, άρχισαν να προσπαθούν να βρουν ποιος ήταν ο λόγος. Αποδείχθηκε ότι η θεραπευτική μαγνητική άμμος στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας είχε αυτό το αποτέλεσμα. Ο Κύριος οδήγησε την οικογένεια σε ένα μέρος μοναδικής γεωλογικής ανωμαλίας παγκόσμιας σημασίας, σχεδόν ξεχασμένο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Αλλά νωρίτερα, στη σοβιετική εποχή, ο ίδιος ο Στάλιν επέβλεπε προσωπικά την έρευνα αυτού του τμήματος της ακτής και στο Ουρέκι υπήρχε ένα κλειστό θέρετρο υγείας της Ένωσης, όπου η κρατική ελίτ ξεκουράστηκε, λαμβάνοντας θεραπεία και αποκατάσταση. Σε ένα τέτοιο μέρος, βέβαια, έπρεπε απλώς να υπάρχει μια ιατρική υποδομή για τη θεραπεία και την αποκατάσταση παιδιών και ενηλίκων, αλλά, όπως αποδείχθηκε, απλώς δεν υπάρχει τώρα.

Και τότε η Λία σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών σε αυτό το καταπληκτικό μέρος, στη θεραπευτική μαγνητική άμμο. Αντιμέτωπη με τα τεράστια ποσά που απαιτούνται συχνά για την αποκατάσταση, τα οποία πολλοί γονείς απλά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, η Leah αποφάσισε να δημιουργήσει όχι απλώς ένα Κέντρο, αλλά ένα φιλανθρωπικό, δωρεάν Κέντρο για ειδικά παιδιά που χρειάζονται βοήθεια.

«Ήξερα ότι δεν μπορούσα να πάρω χρήματα από τους γονείς μου για αποκατάσταση. Γιατί ξέρω πολύ καλά πόσο ανυπόφορο είναι να κοιτάς το ψεύτικο και όλο και πιο αδύναμο παιδί σου και να μην μπορείς να το βοηθήσεις λόγω έλλειψης κεφαλαίων.

Η Leah αγόρασε ένα κτίριο με υποθήκη, που βρίσκεται περίπου 600 μέτρα από την παραλία με θεραπευτική μαγνητική άμμο, που χρήζει επισκευής, έλαβε μια ευλογία - και βήμα προς βήμα, μόνο με δωρεές, χωρίς να ζητήσει μια δεκάρα από το κράτος, άρχισε να χτίζει το κέντρο. Χρειάστηκαν 3 πολύ δύσκολα χρόνια.

Έχοντας τέσσερα παιδιά στην αγκαλιά της, ένα από τα οποία απαιτούσε και απαιτεί συνεχή προσοχή και φροντίδα, έκανε τα πάντα χωρίς ύπνο ή ξεκούραση για να εξασφαλίσει ότι το Κέντρο θα χτιστεί και θα λειτουργήσει. Λίγοι πίστευαν ότι θα τα κατάφερνε. Πώς να φτιάξεις ένα Κέντρο Αποκατάστασης, και μάλιστα φιλανθρωπικό, σε μια ξένη χώρα, χωρίς κεφάλαια, χωρίς να γνωρίζεις τη γλώσσα, τους νόμους και πώς μπορεί να υπάρξει ένα τέτοιο Κέντρο; Πού να βρείτε τα κεφάλαια για ακριβό εξοπλισμό, πώς να πληρώσετε τους μισθούς των γιατρών; Μερικές φορές η ίδια η Λία κυριεύτηκε από έντονες αμφιβολίες, ειδικά στην αρχή, αλλά ο Κύριος δεν την άφησε. Δείτε πώς μιλά η ίδια για αυτό:

– 6 αρχιτέκτονες και 4 δικηγόροι αρνήθηκαν να μετατρέψουν το κτίριο που αγόρασα σε κέντρο αποκατάστασης. Στενοχωρήθηκα πολύ και με πήρε ο ύπνος κλαίγοντας. Και σε κάποιο λεπτό όνειρο, είδα ξαφνικά τον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ, που είναι ιδιαίτερα σεβαστός στην οικογένειά μας. Βλέπω πώς ο αγιος ακριβώς στο χώρο μας, δίπλα στο κτίριο που αγόρασα, στέκεται και σκάβει το έδαφος. Και μου λέει: «Έλα, έλα. Θα σκάψω τώρα και εσύ θα πετάξεις τη γη». Και μαζεύει τη γη με ένα φτυάρι, και το πετάω. Τότε ο άγιος μου δείχνει κάπου κάτω, και εκεί, από κάτω, είναι μια τρύπα και λέει: «Εδώ είναι, τα χαρτιά μας, τα έγγραφά μας». Πράγματι, έρχομαι στη συνέχεια στην Τιφλίδα και χάρη στην υπέροχη βοήθεια του Αγίου σε λίγους μήνες δημιουργείται το φιλανθρωπικό μας ίδρυμα «Σεραφείμ», συντάσσονται όλα τα έγγραφα, λαμβάνουμε επίσημη απόφαση από το Υπουργείο Υγείας για ακριβώς πώς να ανακατασκευαστεί το κτίριο ώστε να πληροί τις προδιαγραφές ενός ιατρικού ιδρύματος και το Κέντρο σιγά σιγά αρχίζει να χτίζεται.

Οι άνθρωποι που έμαθαν για την κατασκευή του Κέντρου από τα κοινωνικά δίκτυα άρχισαν να βοηθούν τη Λία και κάθε μήνα έστελναν μικρά ποσά για αυτόν τον σκοπό. Αυτά τα μικρά χρήματα συγκεντρώθηκαν σε ένα ενιαίο σύνολο, και χάρη σε αυτά, πολύ αργά αλλά σταθερά κατέστη δυνατή η προσαρμογή του κτιρίου ειδικά για εργασία με παιδιά με ειδικές ανάγκες, ο εξοπλισμός του Κέντρου με όλα τα απαραίτητα και η πρόσκληση γιατρών με εμπειρία στην αποκατάσταση τέτοιων παιδιά να δουλέψουν. Έχοντας μάθει για την κατασκευή, ένας στη Γερμανία δώρισε ένα μίνι βαν στο Κέντρο και ένα άλογο έφερε από ένα γειτονικό χωριό. Και τώρα το Κέντρο έχει τη δυνατότητα να παρέχει μεταφορά σε ακίνητα παιδιά, και τα παιδιά με την τόσο αναγκαία ιπποθεραπεία.

Ήταν ο Κύριος που βοήθησε τη Λία να πετύχει το αδύνατο, και με τη βοήθειά Του άνοιξε το Κέντρο Αποκατάστασης Σεραφείμ τον Ιούνιο του 2021! Οι πρώτοι ασθενείς του Κέντρου ήταν παιδιά με σοβαρές διαγνώσεις, των οποίων οι γονείς δεν μπορούσαν να πληρώσουν για την αποκατάσταση των παιδιών τους σε κρατικά ιατρικά ιδρύματα.

Τώρα το Κέντρο, που συνεχίζει να υπάρχει σήμερα με δωρεές, δέχεται άρρωστα παιδιά όχι μόνο από τη Γεωργία, αλλά και από το εξωτερικό. Σε αυτό το διάστημα, μεγάλος αριθμός μικρών ασθενών παρέμεινε εκεί, λαμβάνοντας πολύ αναγκαία και έγκαιρη βοήθεια.

Και τι χαρά είναι όταν παιδιά που δεν μπορούν να περπατήσουν, μετά την ολοκλήρωση ενός μαθήματος αποκατάστασης, αρχίζουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα εδώ!

Και το Ίδρυμα Σεραφείμ, που ιδρύθηκε από τη Λία, παρέχει στοχευμένη βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη, βοηθά 25 μοναστήρια στη Γκουρία και σχεδιάζει να ανεγείρει μια Μονή Ελέους και την Εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ του Σαρόφ σε γεωργιανό έδαφος. Όπως λέει και η ίδια: «Το έλεος δεν έχει όρια και όρια. Γιατί τα φτερά μεγαλώνουν πίσω από την πλάτη σου όταν έχεις κάποιον να καλύψεις με την αγάπη και τη φροντίδα σου».

Η Λία πιστεύει ότι ο Κύριος έστειλε μια τόσο δύσκολη κατάσταση στη ζωή τους για έναν λόγο - ένα ιδιαίτερο παιδί:

«Νομίζω ότι ο Σεραφείμ είναι η σωτηρία μας, ότι μέσα από αυτό το μαρτύριο, αυτόν τον πόνο που περάσαμε μαζί του, είχαμε μόνο έναν δρόμο - τον δρόμο προς τον Θεό. Αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, αν δεν είχα φτάσει στην πίστη, αν μέσα από όλα όσα πέρασα, δεν είχα ακόμη έρθει στον Κύριο, τότε απλά δεν θα υπήρχα εδώ και πολύ καιρό. Από άνθρωπος που δεν ήθελε να ζήσει, έγινα ένας άνθρωπος που η ζωή του βρήκε τελικά νόημα, ένας άνθρωπος που τελικά ένιωσε στη θέση του. Άλλωστε, όταν έρχεσαι στον Θεό, έρχεσαι στην εκκλησία, καταλαβαίνεις ότι εδώ για πρώτη φορά βασιλεύει η ειρήνη στην ψυχή σου, ότι εδώ σε αγαπούν και ότι εδώ είσαι επιτέλους σπίτι!

Irina KrikheliΔεν υπάρχουν σχόλια: