Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Περισσότεροι από 220 ιερείς βγήκαν από ένα μικρό ουκρανικό χωριό.Ο επίσκοπος του Yelokhovo στο καθεδρικό ναό των Θεοφανείων της Μόσχας Πρωτοπρεσβύτερος Matfey Stadnyuk, δήλωσε ότι πάνω από 220 ιερείς βγήκαν από του γενέτειρα του Zalistsi (Zalestsy) στο περιοχή Ternopol που έχει περίπου χίλια σπίτια.

Σε συνέντευξή του ο πατήρ Matfey είπε ότι έχει ακόμη δυο αδέλφια ιερείς.

«Στο χωριό μας ειδικά, οι άνθρωποι πιστεύουν στο Θεό παρά πολύ..Κάθε απλή γυναίκα του χωριού ήξερε περισσότερα για την λειτουργική ζωή από ότι μερικοί σύγχρονοι ιερείς," είπε ο πατήρ
Matfey.

Πιστεύει ότι ο λόγος για αυτό είναι ότι μεγάλη επιρροή έχει να κάνει με την μονή Pochaev που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από το χωριό.

Η Λαύρα ήταν πάντα ένα προπύργιο της αληθινής πίστης στην Ορθοδοξία στον τόπο μας, και το προπύργιο της κανονικής ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ουκρανία, με το Πατριαρχείο της Μόσχας. Αυτή η ενότητα έχει συνεχώς επιθέσεις από διάφορες πλευρές. Ωστόσο, κανείς δεν έχει ποτέ επιτύχει να την διασπάσει είπε με πεποίθηση ο πατήρ
Matfey


"Οι άνθρωποί μας είναι ευσεβείς, η κατάσταση της εγκληματικότητας είναι ήσυχη. Κανείς από τους κατοίκους μας δεν θα τολμήσει να παραβιάζει τις εντολές του Θεού, δήλωσε ο γραμματέας του χωριού Argumenty i Fakty .

Οι 220 ιερείς που κατάγονται από το χωριό Zalistsi υπηρετούν στις Ορθόδοξες εκκλησίες της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Γερμανίας. Οι χωρικοί πιστεύουν ότι ο λόγος που έγιναν πολλοί ιερείς είναι ότι κατά τη σοβιετική εποχή είχαν ένα ισχυρό πνευματικό οδηγό της τοπικής εκκλησίας τον Ιερομόναχο Σάββα.

Όλες οι ιερείς κάθε χρόνο έρχονται στο χωριού τους στις 2 Αυγούστου, στη γιορτή του Προφήτη Ηλία, όταν η τοπική εκκλησία γιορτάζει τον πολιούχο.

INTERFAX

Δεν υπάρχουν σχόλια: