Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ό Χριστός την κτύπησε στο πρόσωπο...


Ό κατηχητής από την ενορία του άγιου Νικοδήμου του χωριού Κισότε, ονόματι Μιχαήλ, μου διηγήθηκε το έξης τρομακτικό σημείο:

Μία γυναίκα, το όνομά της, Μ. Ν., το 1977, όταν ερχόταν την Κυριακή στην εκκλησία, στην ώρα της Θείας Κοινωνίας, πήγαινε όπως οι άλλοι Χριστιανοί να προσκυνήσει τις εικόνες του τέμπλου. Όταν πλησίαζε ν' άσπασθή την εικόνα του Ιησού Χριστού, την έπιανε φόβος, εξάντληση και κρύος ίδρωτας. Την έπαιρναν οι άλλοι Χριστιανοί και την έβγαζαν έξω από την εκκλησία.

Μια άλλη Κυριακή συνέβη το ίδιο γεγονός, αλλά τώρα ό Χριστός, αισθάνθηκε ότι την έπτυσε στο πρόσωπο. Αυτή έφυγε ταραγμένη και από τον φόβο της ήτο έτοιμη να πέσει κάτω.

Ξαναπήγε στην εκκλησία, χωρίς να εξετάσει τον εαυτό της, εάν σφάλλει σε κάτι. Ακόμη δεν είχε πάει να εξομολογηθεί όλα αυτά τα συμβάντα στον Πνευματικό. Την Κυριακή εκείνη, όταν τόλμησε να πλησιάσει τον Χριστό, Εκείνος άνοιξε το πανάγιο Χέρι του και την κτύπησε στο πρόσωπο!

Την μετέφεραν οι Χριστιανοί και πάλι στο σπίτι της σε κακό χάλι. Εζήτησε τον ιερέα. Ήλθε ό π. Σεραφείμ, ό όποιος αμέσως διαπίστωσε ότι αυτή ή γυναίκα ασχολείτο με τα μάγια. Της εζήτησε να φέρει τα μαγικά της. Εκείνη του τα έδωσε και τα έκαυσε όλα, έξω από την εκκλησία, πλησίον του τάφου του αδελφού της, ό όποιος την είχε μυήσει στα μάγια. Κατόπιν την νουθέτησε καταλλήλως και της όρισε το κατάλληλο επιτίμιο.

ΒΙΒΛ. Η ΔΡΑΣΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.

ΜΟΝΑΧΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: