Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η Ιερά Μονή της Παναγίας «Παντάνασσας» της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία.Η Ιερά Μονή της Παναγίας «Παντάνασσας»

Είναι ένα κοινόβιο μοναστήρι για τους άνδρες που βρίσκονται στην κεντρική ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία. Το μοναστήρι ιδρύθηκε με την ευλογία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Στυλιανός, Αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, το 1976. Μπορεί να αποτελέσει έκπληξη για πολλούς ότι η μοναστική κοινότητα στηρίζεται στο παραδοσιακό αγιορείτικο μοναχισμό που υπάρχει και στην Αυστραλία. Για το λόγο αυτό, μετά από πολλά χρόνια δισταγμών, προσευχής και ταπεινότητας αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το δικό μας web-site. =


http://www.pantanassamonastery.org/home-2.html

Ιστορία

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Σεβασμιότατου Στυλιανός, η ιερά μονή Παντάνασσας ιδρύθηκε το 1976 από τον σημερινό ηγούμενο, Αρχιμανδρίτη Στέφανο στο Σίδνεϊ, υπό την επωνυμία Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας. Το μοναστήρι παρέμεινε στην Earlwood, Σίδνεϊ, μέχρι το 1995, αν και η κατάλληλη γη για το μοναστήρι είχε αγοραστεί στο Mangrove Mountain στην κεντρική ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας, το 1980. Μέχρι το 1995, μια μικρή κατοικία είχε κατασκευαστεί στην Mangrove Mountain. Με την ευλογία του Σεβασμιότατου η αδελφότητας αργότερα μετακόμισε στο νέο αυτό χώρο κατά το ίδιο έτος. Ταυτόχρονα, ο Σεβασμιότατος την μετονόμασε σε Μονή Παντάνασσας. Η λέξη, Παντάνασσα είναι από τα ελληνικά panta«όλα» και το Anassa «βασίλισσα», εξ ου και η «βασίλισσα όλων».

Υπάρχουν επί του παρόντος δύο ιερομόναχοι (συμπεριλαμβανομένου του ηγουμένου) δύο μοναχούς και ένα αρχάριο που ζουν εκεί. Οι καθημερινές υπηρεσίες που πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι των Αγίων Εφραίμ ( 373 μ.χ) και Ισαάκ ( 700 μ.χ) τους Σύρους, τους δύο πυλώνες της ορθόδοξης πνευματικότητας σε αυτήν την ημέρα.

Η σημερινή μοναστική κατοικία βρίσκεται στην πλαγιά ενός βουνού κάτω από γκρεμό 200 μέτρων. Είναι περιτριγυρισμένο από παρθένο δάσος με θέα μια μικρή κοιλάδα και το ποτάμι.

Τον Μάιο του 2005 άρχισε η κατασκευή πλήρους του μοναστηριακού συγκροτήματος . Άρχισε στην πραγματικότητα από την κορυφή αυτού του βράχου που δεσπόζει στην κοιλάδα του Ντάμπο και τα κοντινά εθνικά πάρκα.

Οι μοναχοί για να στηρίξουν την όλη προσπάθεια έφτιαχναν κομποσκοίνια, κεριά από καθαρά μελίσσια, θυμίαμα χειροποίητα, ζωγραφισμένα στο χέρι εικόνες στο βυζαντινό ύφος, εκτυπώσεις σε ξύλο, καθώς και άλλα λειτουργικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: