Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ Π. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΛΚΙΟΥ.«Ή Εκκλησία του Χριστού είναι ζωντανή και ελεύθερη. Μέσα της κινούμαστε και υπάρχουμε, μέσω του Χριστού που είναι ή κεφαλή της. Σε Αυτόν έχουμε πλήρη ελευθερία. Στην Εκκλησία μαθαίνουμε την αλήθεια, και ή αλήθεια θα μας ελευθερώσει (Ίωάν. 8:32). Είσαστε στην Εκκλησία του Χριστού κάθε φορά πού παρηγορείτε κάποιον ό όποιος βρίσκεται σε θλίψη, ή όταν δίνετε ελεημοσύνη στους φτωχούς και επισκέπτεσθε τούς αρρώστους. Είσαστε στην Εκκλησία του Χριστού όταν κραυγάζετε: "Κύριε, βοήθησέ με". Είσαστε στην Εκκλησία του Χριστού όταν είστε καλοί και υπομονετικοί, όταν δεν εξαγριώνεστε με τον αδελφό σας, ακόμα κι αν έχει πληγώσει τα συναισθήματά σας. Είσαστε στην Εκκλησία τού Χριστού όταν προσεύχεστε: "Ω, Κύριε, συγχώρησέ τον". Όταν κάνετε έντιμα την εργασία σας, επιστρέφοντας στο σπίτι το βράδυ κουρασμένοι, αλλά με ένα χαμόγελο στα χείλη σας όταν ανταποδίδετε το κακό με την αγάπη - είστε στην Εκκλησία του Χριστού. Δεν βλέπεις, επομένως, νεαρέ φίλε μου, πόσο κοντά στην Εκκλησία του Χριστού είσαι; Είσαι ό Πέτρος και ό Θεός οικοδομεί την Εκκλησία Του πάνω σου.

Είσαι ό βράχος της Εκκλησίας Του ενάντια στην οποία τίποτα δεν μπορεί να υπερισχύσει... Ας χτίσουμε τις εκκλησίες με την πίστη μας, εκκλησίες πού καμιά ανθρώπινη δύναμη δεν μπορεί να καταστρέψει, μια εκκλησία της οποίας το θεμέλιο είναι ό Χριστός... Αισθανθείτε τον αδελφό σας δίπλα σας. Μη ρωτάτε ποτέ: "Ποιός είναι αυτός;". Μάλλον πείτε: "Δεν είναι κανένας ξένος- είναι ό αδελφός μου. Είναι μέλος της Εκκλησίας του Χριστού, όπως ακριβώς είμαι κι εγώ"».

«Με μια τέτοια κλήση στην καρδιά μας», κατέληξε ό π. Σεραφείμ, «ας αρχίσουμε πραγματικά να ανήκουμε στην Εκκλησία του Χριστού, την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ή εξωτερική ιδιότητα του μέλους δεν είναι αρκετή κάτι πρέπει να κινηθεί μέσα μας πού θα μας καταστήσει διαφορετικούς από τον κόσμο γύρω μας, ακόμα κι αν αυτός ό κόσμος αποκαλεί τον εαυτό του "χριστιανικό" ή ακόμα και "ορθόδοξο". Εάν ζήσουμε αληθινά την Ορθοδοξία, ή πίστη μας θα επιζήσει των επερχόμενων κλονισμών και θα είναι μια πηγή έμπνευσης και σωτηρίας για εκείνους πού θα αναζητούν τον Χριστό ακόμα και εν μέσω του ναυαγίου της ανθρωπότητας πού έχει ήδη αρχίσει σήμερα»


ΒΙΒΛ. Π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΟΟΥΖ. Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ. ΤΟΜΟΣ Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: