Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΟΟΥΖ.Προκειμένου να εφοδιαστούν οι άνθρωποι με μια "πνευματική" βάση για μια παγκόσμια κυβέρνηση, πρέπει να υπάρξει κάτι υψηλότερο και στις ιδέες των Ηνωμένων Εθνών, παραδείγματος χάριν, βλέπουμε κάτι πού μοιάζει με μια πνευματική απάντηση . Τα Η.Ε. υποστηρίζουν ότι είναι ό ακρογωνιαίος λίθος, ή βάση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης πού δεν θα είναι μια τυραννία, πού δεν θα βασίζεται σε οποιαδήποτε ιδιαίτερη ιδέα όπως ό Κομμουνισμός, αλλά σε κάτι πολύ ακαθόριστο και δίχως ιδιαίτερη χριστιανική βάση.

Στην πραγματικότητα, είκοσι περίπου χρόνια πριν, έχτισαν ένα ναΐσκο περισυλλογής στο κτήριο των Η.Ε, και εκείνη την περίοδο διοργάνωσαν μια μεγάλη συζήτηση για το ποιό θα ήταν το αντικείμενο της λατρείας σε αυτόν. Δεν μπορείτε να έχετε ένα σταυρό, επειδή αμέσως χαρακτηρίζεστε ως χριστιανός δεν μπορείτε να έχετε τίποτα μουσουλμανικό ή ινδικό επειδή πάλι προσδιορίζεστε αυτό θα πρέπει να είναι υπεράνω θρησκείας.

Τελικά κατέληξαν σε μία μαύρη ογκώδη πέτρα. Οι άνθρωποι δοκιμάζουν ένα τρομερό συναίσθημα μπροστά σε αυτήν, όπως ενώπιον ενός ειδώλου: ένα πολύ ασαφές είδος θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Φυσικά, καθένας έχει ένα θρησκευτικό ενδιαφέρον: δεν μπορείτε να το κρύψετε, και ό Κομμουνισμός πρόκειται να πέσει εξαιτίας αυτού. Αλλά ένα τέτοιο ασαφές πράγμα είναι ακριβώς αυτό πού ό διάβολος επιθυμεί για να κρατηθεί. Σε οποιαδήποτε ιδιαίτερη πεποίθηση μπορείτε να λαθέψετε, αλλά τουλάχιστον βάζετε την καρδιά σας σε αυτήν, και ό Θεός μπορεί ακόμη και να συγχωρήσει όλα τα είδη λαθών. Αλλά εάν δεν έχετε οποιαδήποτε ιδιαίτερη θρησκευτική πεποίθηση και σας δοθεί κάποια ασαφής, ακαθόριστη ιδέα, κατόπιν οι δαίμονες έρχονται και αρχίζουν να ενεργούν».

Αυτό πού ό π. Σεραφείμ είπε για μια «πνευματική βάση» σε μία παγκόσμια κυβέρνηση μετά από την πτώση του Κομμουνισμού αντηχεί αλλόκοτα τα τελευταία χρόνια από τον Ρόμπερτ Μούλε, πρώην Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Υπερασπιζόμενος την αποκαλούμενη Ενωμένη Πρωτοβουλία θρησκειών, πού διαμορφώθηκε το 1995 ως «πνευματική» αντιστοιχία των Ηνωμένων Εθνών, ό Μιούλερ έχει δηλώσει: «Ό ρόλος και ή ευθύνη της νέας Ενωμένης Οργάνωσης Θρησκειών και του Παγκόσμιου Κοινοβουλίου των Θρησκειών... θα είναι τουλάχιστον να δώσει στην ανθρωπότητα μια νέα πνευματική, πλανητική, κοσμική ιδεολογία ή όποια θα ακολουθήσει μετά τον θάνατο του Κομμουνισμού και του Καπιταλισμού».

Συγχρόνως ο Μιούλερ λέει, τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να ηγηθούν με «δυναμική δράση» ενάντια στον «θρησκευτικό φονταμενταλισμό».ROBERT MULLET 2000 IDEAS AND DREAMS FOR BETTER WORLD.


ΒΙΒΛ. Π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΟΟΥΖ. Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ. ΤΟΜΟΣ Γ


Δεν υπάρχουν σχόλια: