Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ομάδα από τη Μητρόπολη Αμμοχώστου πάει ιατρική αποστολή στη Μαδαγασκάρη


Εννεαμελής ομάδα Λειτουργών Υγείας και Φίλων Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνστάντιας – Αμμοχώστου αναχωρεί για την πρώτη της αποστολή αύριο Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011, για την Μαδαγασκάρη.

Στην ομάδα με επικεφαλή τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Αναστάσιο Πογιατζή ιερέα και Ειδικό Παθολόγο, συμμετέχουν ο Δρ Θεόδωρος Κυπριανού Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Γ.Ν. Λευκωσίας, η Δρ Στέλλα Μισιαούλη-Δημητρίου Παιδίατρος Βουλευτής, η Δρ Όλγα Σοφοκλέους Οδοντίατρος, η Δρ Μαργαρίτα Μιχαηλίδου Παθολόγος, οι νοσηλευτές της Εντατικής Μονάδας του Γ.Ν. Λευκωσίας Κωνσταντίνα Ρουσιά, Άρης Ντράπαλης, η Δήμητρα Κυπριανού, φοιτήτρια ιατρικής και η Φωτορεπόρτερ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων Κάτια Χριστοδούλου.

Οι ιατροί, οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες που απαρτίζουν την ομάδα θα προσφέρουν, με την οργάνωση κινητής κλινικής (παιδιατρικό, παθολογικό και Οδοντιατρικό τμήμα) και τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, τις υπηρεσίες τους σε ανθρλωπους ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος ή θρησκείας , οι οποίοι ζουν στα απομακρυσμένα χωριά της Μαδαγασκάρης, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε κάποιο ιατρικό κέντρο για την κάλυψη των ζωτικών υγειονομικών αναγκών τους.

Τα προγράμματα παροχής ιατρικών, νοσηλευτικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών είναι από τα πλέον βασικά στοιχεία της ποιμαντικής και φιλανθρωπικής δραστηριότητας των Ορθοδόξων Μητροπόλεων και Επισκοπών στον αγρό της Εξωτερικής Ιεραποστολής, ιδίως στις λεγόμενες τριτοκοσμικές χώρες (της Υπο-Σαχάρα Αφρικής, της Νοτιοανατολικής Ασίας κτλ).

Με σκοπό την υποστήριξη των προσπαθειών της Εκκλησίας στο χώρο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, για παροχή ιατρονοσηλευτικής φροντίδας, η ομάδα λειτουργών υγείας, αλλά και άλλων προσώπων που αγαπούν το έργο της ιεραποστολής, ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη πραγματοποίηση της πρώτης αυτής αποστολής στη Μαδαγασκάρη συμβάλλοντας ο κάθε ένας με τον τρόπο του και στα μέτρα των δυνατοτήτων του στο έργο της Εκκλησίας.

ttp://www.onlycy.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: