Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Νέα Υόρκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.


Με πρωτοβουλία της Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης, ΑΗΕPA, διοργανώθηκε στο «Σημείο Μηδέν» του Μανχάταν, συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Αφορμή, η άρνηση των Λιμενικών Αρχών Νέας Υόρκης και Νέας Υερσέης να παραχωρήσουν την άδεια να ξαναχτιστεί η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που καταστράφηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001.

Μιλώντας στους παρευρισκομένους, ο Άντυ Ζαχαριάδης, πρόεδρος της ΑΗΕPA της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης είπε: «Δεν μιλώ μόνο ως ελληνορθόδοξος, αλλά και ως ένας από τους χιλιάδες που βρέθηκαν εδώ την ώρα της επίθεσης στην γωνία της οδού Ελευθερίας. Είναι ντροπή να βρισκόμαστε εδώ σήμερα 10 χρόνια μετά, για να διεκδικήσουμε την ανέγερση του ναού του Αγίου Νικολάου. Είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε το δικαίωμα να είμαστε ελεύθεροι αμερικανοί».

Στην διαμαρτυρία παρευρέθηκαν αρκετοί πολιτειακοί βουλευτές, εκπρόσωποι της περιφέρειας του Κουίνς, ενώ από του ελληνοαμερικανούς εκπροσώπους μίλησαν στους παρευρισκομένους ο υποψήφιος Ρεπουμπλικανός βουλευτής στην 1η βουλευτική περιφέρεια της Νέας Υόρκης, Τζώρτζ Δήμος, ο Μάθιου Μιρόνης, που ήταν και από τους οργανωτές της εκδήλωσης και η πολιτειακή βουλευτής, Νικόλ Μαλιωτάκη.

Σε δηλώσεις του, ο πολιτειακός Γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Μάρτι Γκόλντεν, υποστήριξε θερμά τις προσπάθειες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην μάχη της να κερδίσει τον δικαστικό αγώνα με τις λιμενικές αρχές. Είπε πως η Αμερική κατάφερε να εντοπίσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν για να πληρώσει το έγκλημα που διέπραξε μια ομάδα φανατικών. "Σήμερα όμως - είπε χαρακτηριστικά -διαπράττεται ένα άλλο έγκλημα. Ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου είναι η καρδιά αυτής της περιοχής, και μόνο αν ξαναχτιστεί, η χώρα θα μπορέσει να επουλώσει τις πληγές της. " Καταλήγοντας ο γερουσιαστής Μάρτι Γκόλντεν είπε: "τώρα που συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την επίθεση το οφείλουμε στην Ορθοδοξία, στον Άγιο Νικόλαο αλλά και στους υπέροχους ανθρώπους αυτής της πόλης”.

Πηγή: VOA

Δεν υπάρχουν σχόλια: