Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Βλαντιμίρ Μιχαήλοβιτς Ζόμπερν. ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ. Ιστορίες ιερέων. Η εγκυμονούσα!!!


 

 Βιβλίο "Radiant Guests. Ιστορίες Ιερέων"

Μια μέρα  το βράδυ ένα καρότσι ανέβηκε στη βεράντα του σπιτιού μου. Ένας δακρυσμένος ενορίτης της εκκλησίας μας έτρεξε έξω από αυτό και ούρλιαξε:

«Αγαπητέ Πατέρα, σώσε την κόρη μου!»

- Και τι έγινε?

Μου είπε ότι η Μαρία της δεν μπορούσε να γεννήσει για τέσσερις μέρες, και όταν οι γιατροί έχασαν την ελπίδα για επιτυχή έκβαση της γέννας, ξαφνικά είπε:

«Τρέξε στον πατέρα Ιωάννη!» Μέχρι να τον δω, να του πω τις αμαρτίες μου και να κοινωνήσω, δεν θα λυθώ! Δεν ήταν άδικο που κάποτε μου είπε αυστηρά σε όνειρο ότι πρέπει να προετοιμαστώ για εξομολόγηση και Κοινωνία πριν γεννήσω... αλλά συνέχισα να το αναβάλλω.

Έτρεξα με την άρρωστη μητέρα κατευθείαν στην εκκλησία και, ανοίγοντας τις βασιλικές πόρτες, άρχισα να προσεύχομαι γονατιστός μπροστά τους. Μετά πήγαμε μαζί της στην πάσχοντα μας.

Η Μαρία μόλις ζούσε, αλλά είχε ακόμα τις αισθήσεις της. Τιμήθηκε με εξομολόγηση κι θεία  Κοινωνία. Επιστρέφοντας σπίτι, σκέφτηκα για πολλή ώρα τι θα της συμβεί. Οι γιατροί είπαν ότι δεν θα μπορούσε να συνέλθει γιατί είχε χάσει πολύ αίμα. Το μόνο που μένει είναι να εμπιστευόμαστε μόνο τον Κύριο Θεό!

Την επόμενη μέρα, στις 7 το πρωί, ο σύζυγος της Μαρίας ήρθε τρέχοντας κοντά μου και, με πρόσωπο που έλαμπε από χαρά, είπε ότι έφερε στον κόσμο τον γιο του. Το αγόρι γεννήθηκε μισή ώρα αφότου έφυγα. Μου ζήτησε να έρθω στο σπίτι τους και να δώσω στο μωρό ένα χριστιανικό όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: