Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Εχεις προβλήματα? Κάντε μερικές προσευχές στη Μητέρα του Θεού και θα δείτε την αλλαγή - ο πατέρας Iachint από την Putna.Εχεις προβλήματα?  Κάντε μερικές προσευχές στη Μητέρα του Θεού και θα δείτε την αλλαγή - ο πατέρας Iachint από την Putna
  Οι προσευχές που γίνονται θερμά προς τη Μητέρα του Θεού έχουν μεγάλη δύναμη να κατευθύνουν την πορεία της ζωής μας προς το καλύτερο και να αλλάξουν την εσωτερική μας κατάσταση προς το καλύτερο.  Ο πατέρας Iachint από το μοναστήρι Putna, γνωστός και ως «κληρικός της Μπουκοβίνα», εκτιμούσε πολύ τη Μητέρα του Θεού και όταν κάποιος από την κοινότητα είχε πρόβλημα ή δοκιμασία, τον έστελνε στην εικόνα της Μητέρας του Θεού και είπε: "Εσύ - πήγαινε στη Μητέρα του Θεού και κάνε μερικες μετανοιες και θα δεις την αλλαγή μόνος σου."
 ************************************************** ************
  Αυτή η ζωηρή και έντονη πίστη στη βοήθεια του Θεού και της Υπεραγίας Θεοτόκου οδηγεί τους αγίους Πατέρες και μεγάλους πνευματικούς ανθρώπους όλων των εποχών να συστήνουν την προσευχή σε όσους βρίσκονται σε δύσκολη θέση ως το πιο αποτελεσματικό φάρμακο.  Ο πατέρας ήταν πολύ προχωρημένος στα σκαλιά της προσευχής και η προσευχή του είχε μεγάλη δύναμη.  Όσοι έρχονταν κοντά του ένιωθαν τη χάρη που ζούσε μέσα του και το δώρο της προσευχής.
 ************************************************** ****************************
 Δεν πρόλαβαν ούτε να πουν τα προβλήματά τους, γιατί ο πατήρ Ιαχίντ έβαλε το ζεστό του χέρι στο κεφάλι τους, έκανε το σημείο του σταυρού, τους ευλόγησε και προσευχήθηκε για αυτούς και ένιωσαν τη δύναμη της προσευχής του.
 ************************************************** ************************
  Είπε σε έναν πνευματικό υιό να προσευχηθεί με μεγάλη επιμονή και δύναμη, και να πει στον Θεό: «Κύριε, είμαι δικός σου, μη με αφήνεις!».
 ************************************************** ********************
  Δίδαξε μια μαθήτρια να προσεύχεται στη Μητέρα του Θεού με την προσευχή «Πραγματικά είναι κατάλληλο» όταν έρχεται από την Εκκλησία και να συνεχίζει να λέει «Η χάρη του Κυρίου από τον Άγιο Σου Οίκο να είναι και στο σπίτι μου. !"
 ************************************************** ********************
  Ο πατέρας Iachint αγαπούσε τόσο πολύ τη Μητέρα του Θεού, που όταν μιλούσε γι' αυτήν, ρυάκια δακρύων κυλούσαν από τα μάτια του.  Επιβεβαίωσε με μεγάλη πεποίθηση: «Γνωρίζω ότι ο Ιησούς Χριστός, στον οποίο υποσχεθήκαμε τη ζωή μας, είναι ο Υιός του Θεού, αλλά ξέρω ότι η Μητέρα του Θεού δεν σταματά να μεσολαβεί για εμάς».
 ************************************************** ********************
 Είπε επίσης ότι η προσευχή του Ιησού είναι η πιο ισχυρή προσευχή και ότι πρέπει να λέγεται πάντα, είτε βρισκόμαστε στο τραπέζι, είτε θέλουμε να ξεκουραστούμε είτε είμαστε σε ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: