Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΙΜΟΘΕΟ Στο χωρίο «Μη κάμνετε τον οίκο του Πατέρα μου, οίκο εμπορίου». ΙΩΑΝ.2,16,


Επειδή ερωτάς με σύνεση, είναι ανάγκη να σου απαντήσω. Γιατί λέγει• «Μιλά σε αυτιά που ακούν», και «Όποιος έχει αυτιά να ακούει, ας ακούει». «Μην κάμνετε τον οίκο του Πατέρα μου, οίκο εμπορίου» είπε ο Κύριος σε εκείνους πού πουλούσαν τα περιστέρια, υπονοώντας τους ιερείς που πουλούν τις δωρεές του αγίου Πνεύματος, επειδή το άγιο Πνεύμα φανερώθηκε με τη μορφή περιστεριού, ελέγχοντας τους εκμεταλλευτές του Θεού. Το «Πάρτε τα αυτά από εδώ», σημαίνει ότι δεν χρειάζονται πλέον οι αιματηρές θυσίες, γιατί εγώ σας χαρίζω αναίμακτα την άφεση των αμαρτιών, αφού από τώρα και στο έξης θέλω να απαλλάσσεστε από αυτές μόνο με το Πνεύμα. Ό σαρκικός νόμος ολοκληρώθηκε ας κυριαρχεί ο νόμος του Πνεύματος και ας καθοδηγεί τη σωτηρία.

ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ

Για τη συμφωνία των Διαθηκών.

Κανένα καινούργιο δόγμα, αγαπητέ, δεν εισήγαγε ο Υιός του Θεού στο νόμο και τους προφήτες, αλλά έβαλε τέλος σε ό­σα είχαν προλεχθεί γι' αυτόν από παλιά.

ΛΟΥΚΑΣ 24,25-27 ΚΑΙ ΡΩΜ 10,4 .


Και πραγματικά, αν μελετήσεις με σύνεση την Παλαιά Διαθήκη, θα βρεις να κηρύσσονται σε αυτήν όλα όσα λέγονται στην Καινή. Διατρανώνει έτσι την αλήθεια των δογμάτων της χάριτος με τα λόγια του νόμου σε όσους νομίζουν ότι στηρίζονται στο νόμο και ότι το Ευαγγέλιο είναι ξένο προς αυτόν. Με τον τρόπο αυτό θα δουν την εσωτερική συμφωνία των δύο Διαθηκών.


ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΠΗΛΟΥΣΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: