Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Βαρθολομαίος : "Αι ημέραι τάς οποίας διέρχεται ο Χριστιανικός κόσμος είναι χαλεπαί"

Κυριακή, 18 Απρίλιος 2010

Συντάχθηκε απο τον/την Αιμίλιος Πολυγένης" Αι ημέραι τάς οποίας διέρχεται ο Χριστιανικός κόσμος και ολόκληρος η ανθρωπότης είναι εξόχως χαλεπαί.. "

Η σοβούσα παγκόσμιος κρίσις δεν είναι μόνον οικονομική. Είναι πρωτίστως πνευματική και ηθική, είναι κρίσις αξιών, είναι «ύβρις» έναντι του Δημιουργού και της όλης Δημιουργίας.

Τούτο μεγεθύνει την αδήριτον ανάγκην συστηματικής αδελφικής συνεργασίας πασών των επί μέρους αγιωτάτων Εκκλησιών «εν Πνεύματι Αγίω, εν αγάπη ανυποκρίτω, εν λόγω αληθείας, εν δυνάμει Θεού» (Β Κορ. 6, 7), ώστε να δίδεται από κοινού πειστική η μαρτυρία του Ευαγγελίου, να βοηθήται ουσιαστικώς η εν συγχύσει υπάρχουσα ανθρωπότης, να αντιμετωπίζωνται ριζικώς αι ποικιλώνυμοι κρίσεις, να απομονούται ο πάσης φύσεως φανατισμός, να καλλιεργήται πνεύμα κατανοήσεως, ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των προσώπων και των λαών.

Έχομεν ενώπιον ημών μακράν και σκληράν οδόν, εις την οποίαν καλούμεθα να προχωρήσωμεν «εν σοφία» (πρβλ. Κολ. 4, 5), αλληλέγγυοι, «μια ψυχή συναθλούντες τη πίστει του Ευαγγελίου» (Φιλιπ. 1, 27), «σύμψυχοι, το εν φρονούντες» (Φιλιπ. 2, 2), κατά την παραγγελίαν του Αποστόλου Παύλου.

Χριστός Ανέστη! Το φως του Αναστάντος να φωτίζη την Κύπρον και τα φωτόμορφα τέκνα της, απ’ άκρου εις άκρον!

" Απόσπασμα την ομιλία του κ.κ.Βαρθολομαίου στην Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί της Κωνσταντινούπολης , στο ιερό συλλείτουργο που τελέστηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο την Κυριακή των Μυροφόρων 18/04/2010 . "

πηγή : {http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4786:-q-q&catid=33:2009-12-18-08-37-34&Itemid=123}

Δεν υπάρχουν σχόλια: