Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Κάποιος μοναχός Βαλαάμ έπρεπε να φύγει για την Αγία Πετρούπολη για μοναστήρι.


 

Κάποιος μοναχός Βαλαάμ έπρεπε να φύγει για την Αγία Πετρούπολη για μοναστήρι. Ο ηγούμενος του λέει: «Όταν φτάσεις στην Αγία Πετρούπολη, πήγαινε πρώτα στους ιδιοκτήτες. Στη συνέχεια, κάντε όλη τη δουλειά με τον Θεό και επιστρέψτε χωρίς καθυστέρηση».

Τι σημαίνει να πηγαίνεις στους ιδιοκτήτες; Αυτό σημαίνει πηγαίνετε στον πατέρα Ιωάννη Karpovka, πηγαίνετε στην ευλογημένη Ksenia στο Smolensk και στον Alexander Nevsky στη Λαύρα. Προσευχηθείτε παντού, ανάψτε κεριά, υποκλιθείτε. Ο πρίγκιπας Αλέξανδρος, ο πατέρας Ιωάννης και η μακαρία Ξένια είναι οι οικοδεσπότες στην Αγία Πετρούπολη. Σχεδόν οι ιδιοκτήτες και με τη βοήθειά τους λύνουν προβλήματα. Και μετά σαλπάρετε χωρίς καθυστέρηση, γιατί για να μείνει ένας μοναχός στον κόσμο είναι σαν ένα ψάρι που βρίσκεται στην ακτή για μια επιπλέον ώρα.

Μια τέτοια προσέγγιση στο θέμα του ταξιδιού χρειάζεται όχι μόνο από έναν μοναχό. Όλοι τον χρειάζονται. Και στις διακοπές και στα επαγγελματικά ταξίδια... Όπου κι αν πας, πρέπει να βρεις ποιος είναι υπεύθυνος σε αυτόν τον τομέα, ποιος είναι το αφεντικό. Αν πάτε στο Voronezh για δουλειές, να ξέρετε ότι το κύριο εκεί είναι το Saint Mitrofan. Τα λείψανά του βρίσκονται στον καθεδρικό ναό. Αν περνάτε με το αυτοκίνητο από το Murom, μην τεμπελιάσετε να σταματήσετε από τον Peter και τη Fevronia. Εάν βρίσκεστε στο Αικατερινούπολη, κάντε τον κόπο να επισκεφθείτε το μοναστήρι στο Verkhoturye, όπου βρίσκονται τα λείψανα του Συμεών.

Με μια λέξη, αυτή είναι η αρχή λειτουργίας. Σε όλη την Αγία Ρωσία, διάσπαρτα από το χέρι του Χριστού υπάρχουν πολλά ιερά που συνδέονται με τους αγίους των εδαφών του Νόβγκοροντ, του Πσκοφ, του Γιαροσλάβλ, της Σιβηρίας και ούτω καθεξής. Αυτά δεν είναι μόνο τα λείψανα των αγίων, αλλά και θαυματουργές εικόνες, ιαματικές πηγές και ναοί - αρχαίοι και νέοι. Γενικά πρώτα στον ιδιοκτήτη και μετά όλα τα άλλα.

Αρχιερέας Αντρέι Τκάτσεφ

Δεν υπάρχουν σχόλια: